Jídlo je mou vášní.

Jezte tak, jak chcete aby vám to vaše zdraví vrátilo.

Stáhněte si ebook ZDARMA a začneme se změnou HNED TEĎ.

Domácí nanuky

Kdo by si v létě nedal rád zmrzlinu… Já zmrzku miluju, ale ráda si dám opravdu dobrou, ne nějaký šizuňk s umělým mlékem, umělým sladidlem nebo kily cukru a umělou čokoládou navrch. Naštěstí to není tak těžký si nachystat dobrou a přitom zdravou zmrzku doma a nekazit si přitom zdraví.  Recept na domácí zmrzlinu nebo...

Recept na domácí limonádu s mangem

Venku je vedro a skoro každá moje klientka, když za mnou do poradny přijde pije málo. Ať jsou tropy nebo ne. I pití je návyk a dá se velmi dobře a velmi rychle naučit, stejně jako změna stravovacích návyků. Jenže i když pijeme běžně dostatečné množství vody, někdy přijde klapka, nemůžeme se stále osvěžit a...

Máma a táta – nejbližší učitelé stravovacích návyků

Často se setkávám s obavou u maminek a manželek mužů, že se bojí uvařit něco zdravějšího, protože to by jim doma nikdo nejedl. Cítíte tu již dopředu podsunutou obavu? I zde platí, že co si v mysli vyprojektujeme, to se nám bude dít… Partnera nepředěláte a pokud nesdílíte stejný názor na výchovu a životní styl, vždy budou...

Mrkvová pomazánka se semínky

Dneska si uděláme mrkvovou pomazánku, která moc chutná i malým strávníkům a doplníme do ní i zdraví prospěšné tuky, které navíc prospějí našemu vyprazdňování. S kvalitním kváskovým chlebem, nejlépe žitným, to bude výživná i moc dobrá svačina. Svačina, která  přinese užitek nejen tomu, kdo trpí na zácpu. Potřebujeme: 2 mrkve střední velikosti 1 žervé nebo...

Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami

Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami Sezóna jahod je tu, letos o něco dříve a já už se zase těším na samosběr. Jak si dát sladkou dobrotu a přitom nehřešit a nezaplácnout žaludek něčím prázdným? Jak si smlsnout na ovocných knedlících bez lepku a přitom se skvělou chutí? Ani takové knedlíky nemusí být těžký bác do...

12 důvodů proč si dát bacha na cukr

Proč si dávat bacha na CUKR? Důvodů je mnoho,  12 ZÁSADNÍCH DŮVODŮ najdete tady. CUKR – sladká chuť je nám přirozená, však už mateřské mléko má sladkou chuť, takže jsme na ni svým způsobem naučeni. Ale on je velký rozdíl v tom, když konzumujeme cukry přirozeně se vyskytující ve stravě a když konzumujeme doslazované potraviny....

Plněná cuketa

Plněná cuketa Zejména v létě bývá přebytek cuket a člověk už pak neví, co s nimi. Výhodou cukety je, že jí ale seženete po celý rok, navíc je plná vody a tak jakýkoliv recept s cuketou bude šťavnatý. Cuketa se dá zapékat na mnoho způsobů a skvělá je z ní dokonce i polévka.   Dnes...

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely Rybičková pomazánka je jedním ze způsobů, jak doplnit chybějící omega 3 a 6 mastné kyseliny potřebné pro náš zrak, krásu pokožky, vlasů i chod mozku. Nepoužijeme na ní rybičky z plechovky, ale váženou makrelu. Je plná masa s kvalitní bílkovinou a je to jedna z ryb, která právě omega 3 mastných kyselin...

Bramborovo-mrkvový krém

Spousta lidí má ráda krémy, polévkové krémy. Touto polévkou bych vám ráda ukázala, že krémová polévka vůbec neznamená polévka plná smetany. Jemná, lehká a rychlá polévka. Potřebujeme: 3 lžíce řepkového nebo olivového oleje 3 lžíce Hrašky na zahušťování 4 středně velké brambory 3 velké mrkve 1 cibule 1 petržel 2 lžičky lahůdkového droždí 3/4 lžičky...

Co s cizrnou a ředkvičkami?

Jarní pánvička k večeři Je jaro, tak co budeme večeřet? Sáhneme po několika jarních surovinách, doplníme živiny a pochutnáme si. Na 2 porce potřebujeme: 20 g másla 1 svazek ředkviček 1 mrkev 2 jarní cibule 160 g vařené cizrny (cca 80 g v suchém stavu) 1 polévková lžíce Moringa flaků  1 -2 hrsti rukoly na porci...

Lahodná krémová kapustová polévka s čočkou

Venku je sice jaro podle kalendáře, ale pěkně chladno, tak vám možná bodne hustá teplá polévka, která vás zasytí, dodá živiny i zahřeje. Luštěniny a kapusta, často zapomínané suroviny v českých jídelníčcích. Lahodná krémová polévka pro mlsné jazýčky. Kapustová polévka s červenou čočkou Díky čočce dodáte potřebné bílkoviny, hořčík, zinek, selen a jiné minerální látky a...

Výborná snídaně – malinová kaše

Co snídat? A ještě k tomu zdravě? Snídáte pořád totéž? Tak je na čas to změnit a tahle zdravá růžová snídaně vám dodá optimizmus na celý den. Malina totiž patří mezi silné antioxidanty a těch není nikdy dost a navíc účinně pomáhá v prevenci proti Alzheimerově chorobě, tak pokud si chcete pamatovat co bylo včera,...

Kopřivovo-špenátový krém

Skvělá jarní polévka vhodná nejen pro Zelený čtvrtek :-). Pár ingrediencí a zelená dobrota je na světě. Kopřivovo-špenátový krém Na cca 4 porce potřebujeme: 1 litr hovězího nebo zeleninového vývaru 6 lžic Falafelu (např. od Extrudo), jde o směs cizrnové mouky s kořením Sáček čerstvého špenátu – cca 250-300 g 2 hrsti čerstvých kopřiv výživná...

Velikonoční nádivka bez lepku

Ať jste ze zdravotních důvodů nuceni stravovat se bez lepku, nebo byste rádi vyzkoušeli něco nového, je tu pro vás recept na velikonoční nádivku bez lepku.  Žádné housky, žádná strouhanka a přitom nadýchaná a lehká jarní dobrota. Velikonoční nádivka bez lepku Potřebovat budete pár věcí: 4 vejce 2 lžičky moringového prášku pro doplnění velkého množství vitaminů...

Velikonoční bezlepkový beránek

Rádi byste vyzkoušeli beránka trochu jiného, než jakého jste měli dosud na velikonočním stole? Nebo ze zdravotních důvodů dodržujete bezlepkovou dietu a občas  je vám líto, že na piškot už se můžete leda podívat? Nemusíte se na něj jen dívat, mám pro vás recept na bezlepkového beránka. Navíc bez náhražek, tedy žádná bezlepková směs s...