Hráškový krém s kuřecím masem

Pravidelná receptová rubrika se po prázdninách vrací. Ptala jsem vás na facebookové fanpage, jaký recept byste si přáli pro začátek nového školního roku a vyhrál hráškový krém :-). Určitě si na něm pochutnáte, i když na výběr byla i jiná lákadla, samé dobroty :-), třeba plněná dýně, čočkové placky se špenátem, tofu karbanátky, nebo bezlepkové bramborové noky s luštěninovým bešamelem a kuře v dýňové omáčce. Jó, vyplatí se sledovat pravidelně, skvostů je tam spousty.

Tenhle výživný hráškový krém je plný vlákniny i bílkovin a proto spolehlivě zastoupí oběd i večerní jídlo.

Husté polévky co zasytí, na večeři i oběd.

Hustý hráškový krém s kuřecím masem

 

Časová náročnost: Příprava 5 minut, vaření 15 min

Počet porcí: 4

Potřebujeme:

 

450 g mraženého hrášku

1 kousek kuřecího stehenního řízku

hrst ovesných vloček

1 polévková lžíce Moringa prášku

3 stroužky česneku

½ lžičky soli

špetka barevného pepře

1 lžíce olivového nebo řepkového oleje

1,2 l vroucí vody

Copak je to ta Moringa?

Říká se jí elixír mládí a to pro své unikátní složení 90 vitaminů a 46 antioxidantů, tedy peckovní nálož, jaká se jinde nenajde. Navíc spousta vlákniny a ta je vhodná jako prevence zácpy a onemocnění střev a tolik nutná při hubnutí.

Zkoušela jsem kdysi jiné zelené potraviny, ale kápnu božskou, nemohla jsem je pozřít. Bylo mi z nich tak zle, že jsem je nedokázala vypít jinak, než se zavřenýma očima a bez dýchání. A to pak vážně nemá smysl. Nechci je hanit, ale všechno není prostě pro každého :-). Tahle rostlinka, která se řadí mezi superpotraviny, mě nadchla tím, že ji můžu zahrnout přímo do vaření. Do běžných jídel a dá se ve velmi lahodné podobě zahrnout i do pitného režimu.

Navíc umí podpořit i vyčerpaný organizmus a poladit psychiku  spoustu jiných zázraků, sama jsem je vyzkoušela. Chcete je znát? Pak si stáhněte ebook, ve kterém vám z vlastní zkušenosti Moringu představím a dostanete v něm i praktické tipy, jak s ní vařit. 

Jak zhubnout i posílit imunitu.

 

Postup pro vynikající hustou polévku:

 

Do hrnce vsypeme mražený hrášek, ovesné vločky, sůl a zalijeme vroucí vodou, abychom hrášek dlouho nelouhovali a neztratil živiny i chuť. Přivedeme k varu a za mírného blublání necháme 10-15 minut vařit za občasného promíchání, aby se nám vločky zespodu nepřichytily. Mezitím si na olivovém oleji zprudka opečeme stehenní řízek, který jsme předtím opepřili. Opékáme z obou stran, dohromady max 5 mix, pak snížíme teplotu, přiklopíme a necháme pozvolna propékat, aby bylo maso hotové i uvnitř.

Jakmile máme hrášek s vločkami vařený, přidáme tři stroužky česneku, můžeme přidat špetku pepře, nasypeme do polévky moringový prášek, který dodá vlákninu, další živiny a podpoří i krásně zelenou barvu a rozmixujeme na hladký krém. Do každé porce pak vložíme zhruba ¼ z opečeného masa nakrájeného na malé kousky.

Dobrou chuť a nezapomeňte, že zrovna polévky jsou super záležitost pro rodinné večeře.

Jsou rychlé, výživné a levné a to se cení. Jak takovou výživnou polévku ale uvařit? Je potřeba dodržet určitá pravidla a nevynechat všechny potřebné živiny a to nám mohou zajistit například luštěniny, které jsou v české kotlině tolik opomíjenou surovinou a přitom tak chutnou a pro organizmus potřebnou. Stačí se s nimi naučit pracovat.

Jsem nadšená kuchtička a experimentátorka při vaření zdravě a chutně. Svou vášeň krotím v kuchyni a s láskou k jídlu pracuji jako výživová poradkyně.
Můj příběh jak jsem se stala kuchtičkou i výživovou poradkyní najdete zde Můj příběh>>
Jsem také autorkou ebooku ZDARMA Úspěšná změna stravovacích návyků>>, který jednoduše a prakticky pomáhá přijít na to, jak si udělat správné stravovací návyky a zavést je do běžného života.
Ve své praxi pomáhám klientům řešit nadváhu, odhalit příčinu přibírání na váze a zbavit se jí jednou pro vždy, velmi ráda také pomáhám těm, kteří myslí na prevenci a nadváze a zdravotním problémům se chtějí vyhnout. Pracuji s rodinami na úpravě stravovacích návyků rodinných příslušníků včetně dětí
A jak vařím já, nadšená kuchtička? Nadšeně a s radostí experimentuji v kuchyni jak se dá :-) Recepty a návody naleznete ve Štěpánčiných ekuchařkách. Jako první vznikla tzv. polévková, která pomáhá řešit zdravé a levné rodinné večeře Polévky jako od maminky>>.
Další "srdcovka" od Štěpánky jsou pak recepty na zdravé a pestré svačiny nejen pro děti Svačíme s dětmi>>.
a nejnověji také POHÁDKA PRO DĚTI. Pohádka O cukrových panáčcích, která hravou formou učí děti co se v jejich bříšku odehrává za příběh když zdravě jí, jídlu moc nedají, nebo by jen mlsaly Pohádka O cukrových panáčcích>>.

Komentáře