• Jsou pro vás luštěniny jedna velká neznámá? Nebo strašák ze školní jídelny? Neumíte s nimi vařit tak, aby vám to chutnalo?
    Tenhle mýtus zboříme a naučíte se s luštěninami vařit skutečně dobře a pestře. Ochutnáte je v různých podobách.
  • Nevíte jaké suroviny nakupovat a s čím je při vaření kombinovat?
    Naučím vás pár jednoduchých triků.
  • V obchodech zdravé výživy vídáte pohanku, jáhly, quinou, špaldu, kroupy... A TÁPETE JAK S NIMI VAŘIT?
    Naučím vás, jak s těmito surovinami nakládat a vařit z nich pestrá jídla, která vám budou chutnat.
  • Že na vaření nemáte buňky?
    Chyba lávky, stačí mít ty chuťové.

Naučím vás to.

Jak?

Naživo, mám pro vás unikátní

12. 1. 2019 - PRAHA

  • Musím umět vařit?
    Ne. Od toho je tu kurz.
  • A co když už vařit umím, ale chci se naučit vařit zdravěji a vyjet ze zajetých kolejí?
    I pro vás je kurz vhodný. Do přihlášky mi uvedete, jak jste na tom a náplň kurzu přizpůsobím vašim dovednostem.
  • Mám/nemám ráda/a maso. Budeme z něj vařit?
    Ne. Budeme vařit jídla vegetariánská tak, aby se i konzument masa naučil, že chutné jídlo lze uvařit i z bezmasých surovin. Chutných bezmasých a výživných jídel je totiž na českých talířích opravdu pomálu.
  • Vařím, ale tak nějak z povinnosti a bez nápadu. Dozvím se, jak to změnit?
    Ukážu vám, že vaření může být i hra a nápady na to, co vařit, z vás můžou padat stejně jako ze mě.

Uvaříte si a ochutnáte to, co se naučíte i pro další domácí vaření.

Tři jednoduchá a skvělá jídla, ze kterých snadno vykouzlíte další obměny.

Posvítíme si na...

Luštěniny a obiloviny jako základní suroviny na vaření.

Různé druhy zpracování.

Zdravé, chutné a pestré recepty.

Naučíte se, jak připravit luštěniny i obiloviny ke snadnějšímu vaření i strávení.

 

Posvítíme si na...

Společně uvaříme tři hlavní vegetariánská jídla i pro masožravce.

Zaměříme se na suroviny, na které běžný český jídelníček zapomíná.

Nenechám vás vařit o hladu, další zdravé dobroty  mnou nachystané, vás čekají přímo na místě.

 

Jak bude tenhle kurz vypadat?

Bude pro vás a přizpůsobím jej vždy skupině, jaká se sejde.

Bezlepkové recepty

Naučím vás uvařit z luštěnin jídla taková, která ani zdaleka nepřipomínají hrachovku a čočku nakyselo ze školní jídelny. Uvidíte v praxi, že z luštěnin se dá udělat třeba i chutná omáčka a že z nich dobře chutnají i pomazánky.

Vyzkoušíte si připravit a ochutnáte méně známé nebo zapomenuté obiloviny a bezlepkové suroviny jako jsou jáhly, pohanka, quinoa, amarant, čirok nebo špalda  a řekneme si, jak je v kuchyni využívat.

Kurz bude pouze pro max 12 osob, abych na vás měla prostor a mohla jsem se vám věnovat.

Předám vám kus svého know-how a ještě si pochutnáte.

Zažehnu ve vás jiskru lásky k vaření.

Prozradím vám svoje vychytávky pro pestré vaření.

Povím vám, s čím je vhodné některé druhy potravin kombinovat a s čím naopak ne.

Pomůžu vám překonat obavy z pobytu v kuchyni.

Nadšená kuchtička a výživová poradkyně

Milovnice experimentování v kuchyni, jídla a hezkých chvil strávených nejen při jídle. 

Máma, výživová poradkyně, lektorka dětských i dospěláckých workshopů a kuchtička v jedné osobě.

Jak se na kurzu líbilo těm, co už na nějakém byli?

Milá Šťepánko, Kurz vaření z luštěnin byl skvělý. Prostředí bylo příjemné, vládla tam milá a přátelská atmosféra a myslím, že hlavně Tvojí zásluhou. Kurz mi ukázal, jak luštěniny jdou zapojit do jídelníčku, jak je kombinovat se zeleninou (což mě před tím moc nenapadlo). A taky to postupně zkouším - červená čočka, Hraška... A hlavně mě kurz ukázal, jak zpestřit stravování a dal další impulz k tomu, koukat se, co jím a podávám rodině. Kurz celkově splnil až předčil moje očekávání. Děkuji!

Jiřinamaminka 3 malých holčiček

Bylo to moc hezké a zajímavě strávené odpoledne. Doufám, že po něm budu svoje všechny teoreticky nasbírané informace o zdravé výživě, které mám z dřívějška, schopna uvést do praxe. Potřebovala jsem totiž trochu "nakopnout", a to byl hlavní důvod, proč jsem na kurz vyrazila.:-) Kromě toho jsem se ale dozvěděla i spoustu zajímavých informací o koření, triků, jak pracovat s luštěninami, ale (pro mě) HLAVNĚ, jak těmto jídlům dodat zajímavější chuť. Na tom totiž často moje vaření s těmito surovinami ztroskotávalo.

Hana Netolická, maminka dvou synů 5 a 8 let

Na kurz jsem šla natěšená. A bylo se na co těšit. Fajn parta holek a jednoho kluka (když počítám i pana fotografa pana Čápa, tak dvou kluků :-). Usměvavá Štěpánka, která na sobě nedala znát žádný stres - já bych z tolika očí a vaření už nebyla 🙂 Informace o luštěninách byly poučné, obohacující. Taky info o koření mě bavilo a ochutnaná superpotravina už má své místo i v mé kuchyni. Jídlo uvařené na kurzu bylo velmi chutné. Fazolová krémová polévka, čočka s kari, fazolové burgry - vše mňamka. A boží byla Štěpánkou doma upečená dýňová bábovka. Člověk má z takového dezertu mnohem větší potěšení, když ví, že dává tělu i prospěšné věcí a ne pouze prázdné kalorie (v horším případě jedy). Moc se mi líbilo zdůrazňování jednoduchosti přípravy. Ano, je to o plánování, ale na to si lze zvyknout. Já osobně mám mnohem klidnější týden, když vím, co budu vařit. Zdravou stravu si chválí i všichni doma. Děkuji Štěpánko za přínosné informace a milé odpoledne.

Melinda Nidrlovámaminka dvou malých chlapečků

Dobrý den Štěpánko, moc děkujeme za krásný kurz. Bylo to super, i dcera byla nadšená. Moc ráda bych zase někdy na nějaký kurz k vám přišla. Bylo to pro nás něco nového , začínáme se tak nějak zdravěji stravovat 😀. Moc toho ještě neznáme, tak určitě kurz u vás nám hodně dal. Moc děkuji.

Lenka Blechová s dospívající dcerou

Ahoj Štěpánko, moc děkuju za tenhle kurz! Už jsem vařila polévku jako na kurzu a včera luštěninovou omáčku a chutná všem :-). Děkuji

Petra R.maminka dvou cácorek

Moc děkujeme za kurz, byl moc přínosný a jsem rádi, že jsme se ženou šli.

Jan Vratislav s manželkou

Maximálně 12 míst na kurzu

Budu od vás něco chtít?

Nebudu po vás chtít, abyste krájeli cibuli, jak když Baťa sekal cvičky.

V životě jste u plotny nestáli? Tak to bude poprvé, proto jsem tu.

Nebo vaříte již roky, ale jen tu českou klasiku?             Pak se naučíte něco nového.

Naučím vás základní orientaci v druzích potravin.

Dostanete pomocnou ruku ať jste kuchař/ka začátečník, nebo se jdete naučit, jak vařit jinak, zdravěji a pestře.

Budu od vás chtít, abyste odhodili předsudky a těšili se na nový způsob života s vařením.

A prostě přijďte ☻.

Co na kurzu dostanete?

  • Čtyři hodiny kurzu vaření.
    Ukážu vám, jak z jedné suroviny můžete uvařit tři naprosto různá jídla jako start pro vaše zdravé stravování.
  • Co si uvaříte, to si taky sníte.
    Jídlo s sebou si rozhodně neberte, čeká vás společně připravená večeře a ještě si ponesete domů štědrou výslužku. Krabičky na proviant s sebou domů tedy nutností!
  • Recepty z kurzu
    V písemné podobě tak, abyste si během kurzu mohli vychutnat atmosféru a prostě vařit a ne si zapisovat poznámky.
  • Pitný režim v průběhu vaření samozřejmostí.
    Voda, čaj pro vás k dispozici.

UŽ ZNÁME TERMÍN - 12. 1. 2019 PRAHA

Uvaříme si několik jídel za použití luštěnin tak, abyste skutečně ochutnali i si vyzkoušeli, že z luštěnin lze uvařit mnoho chutných jídel. Jídel hlavních i svačin a naučíte se používat další druhy příloh k běžným jídlům pro bohatší sortiment na talíři.

1250 Kč

V ceně 4 hodinový kurz vaření zaměřený na to, abyste se naučili vařit chutná, pestrá a zdravá jídla z luštěnin, bezlepkových surovin a méně známých nebo zapomenutých obilovin. Společně se navečeříme a domů si odnesete od každého jídla i výslužku a samozřejmě také obdržíte souhrn všeho, co jsme společně dělali i s recepty.

Je to moc nebo málo?

Kurz má stejnou cenu jako večeře pro dva v lepší restauraci s lahví vína. Na kurzu používám kvalitní suroviny, uvaříme a společně  si dáme několikachodový oběd, odnesete si výslužku a informace, ze kterých můžete čerpat roky.

Tenhle kurz vám přinese skutečnou hodnotu a nastartuje vaše pestré stravování pro zdraví a to je neocenitelné.

Otázky a odpovědi

Dozvím se předem, co přesně za recepty budeme vařit?

Upřímně? Spíš ne :-).

Nechci vám nic zatajovat, ale vařím s intuicí a té zrovna nesvědčí programování, takže mám hrubou představu toho, co bych chtěla, abychom společně vařili, ale ne přesné receptury. Je to můj způsob, jakým vtiskuji do vaření kus sebe a naživo vám můžu ukázat, jak se to dělá, že se jídelníček plánuje a přitom to není bič ani otročina. Co určitě dodržíme je, že budeme vařit bezlepkové a bezmasé jídlo a využijeme přitom suroviny, se kterými většina českých domácností vařit neumí, nebo na ně zapomíná.

Proč? Protože právě tyto suroviny nejčastěji chybí v českých jídelníčcích. Určitě nebudeme vařit řízek s kaší, to se bát nemusíte. Přichystám si pro vás něco zdravého a pestrého a tak, abyste viděli, že z jedné základní suroviny můžou vzniknout tři odlišná jídla.

Dostanu něco navíc?

Třikrát ano.

Ano, dostanete ode mě dáreček, který podpoří vaše zdraví, vyjednala jsem vám slevový kupón na nákup do Farmářského krámu ve Kbelích.

Ano, dostanete ode mě soupis receptů, které budeme společně vařit.

A k tomu navíc malou  zdravou dobrotu na snídani na další den, protože asi přijedete domů a padnete :-).

Můžu vzít někoho s sebou?

Jasně, přihlašte kamarádku  nebo třeba bráchu a vezměte je s sebou, nebo jim pošlete odkaz na tuto stránku.

Kde se dozvím kam se přesně dostavit?

Všechny detaily vám přijdou do emailu, ale nebojte, nemusíte se předem nic šprtat :-). Místo kurzu je dobře dostupné, autem, MHD nebo vlakem pár zastávek z Hlavního nádraží. Těšit se na vás budu ve školních kuchyňkách ZŠ Satalice, K cihelně 5/10, Praha Satalice.

Musím být jen začátečník nebo naopak pokročilý v kuchtění?

Ať jste takoví, nebo makoví, kurz bude i pro vás.

Přihlášky na kurz jsou závazné. 

Z kapacitních i logistických důvodů je možné storno max 7 dní předem s možností vrácení kurzovného. Při stornu 2 - 6 dní je  50% z ceny nevratných a při odhlášení se méně jak 2 dny nebo neúčasti na kurzu je částka nevratná. Z důvodu nemoci je ale možné za sebe poslat náhradníka, o čemž mě prosím předem informujte.

Chtěli byste se ještě něco zeptat? Napište mi na poradna@stepankacapova.cz nebo zavolejte na 739 787 943. Jsem tu pro vás.