Venku je vedro a skoro každá moje klientka, když za mnou do poradny přijde pije málo. Ať jsou tropy nebo ne. I pití je návyk a dá se velmi dobře a velmi rychle naučit stejně jako změna jídelníčku a stravovacích návyků. Jenže i když pijeme běžně dostatečné množství vody, někdy přijde klapka, nemůžeme se stále osvěžit a už nám ta voda nechutná. A proto můžeme náš pitný režim proložit i něčím, jako je
Tahle konkrétně je z manga, máty a trochy granátového jablka. Máta je v těchto parných dnech výborný osvěžovač, pomáhá nám zchladit se, mangem dodáme přirozené cukry, velkou dávku vitaminu A, C, draslíku a také vlákniny, proto nás dokáže i zaplnit a zahnat pocit hladu. A granátové jablko díky svým hořkým silicím zase dokáže snížit pocit vyprahlosti, dodat pocit, že jsme se konečně napili, něco jako hořké pivo, ale bez alkoholu a kalorií jdoucích rovnou do břicha :-). Tak jdeme na ni.
Na 3 -4 porce budeme potřebovat
1 mango dobře vyzrálé
1/2 granátového jablka
4 snítky máty
1 litr vody
asi 3 hrsti ledu
Příprava
Mango oloupejte, odkrojte všechnu žlutou část a dejte do hlubší nádoby nebo mixéru, zbyde vám z manga jen pecka. Přidejte omytou mátu, zalijte vodou. Pokud máte jen tyčový mixér, promixujte jím v hluboké nádobě, jinak rozmixujte v mixéru stojacím, u opravdu výkonného můžete přidat rovnou led. Krásně se vám propojí chuť máty a manga, nalijte do skleniček a pokud jste nemixovali s ledem, přidejte jej do sklenic. Navrch ozdobte trochou granátového jablka.
Je vážně osvěžující, co říkáte? Jestli máte domácí limči rádi, rozhodně neváhejte a vyzkoušejte také melounovou. Recept na melounovou limču najdete v článku zde. Nezapomeňte, že i dětem je potřeba vysvětlovat jak to s tím cukrem a naší energií ve skutečnosti a hravou formou je můžete i vy doma naučit, že domácí limča bude vždycky lepší, než obarvená Malinovka. Nedávno mi dokonce jedna servírka ve výletní restauraci říkala, že jim od Malinovky ani nejdou umýt půllitry, jak se ta barva zažere do skla. A co teprve do našeho těla… Tak se pojďte s dětmi mrknout do pohádky, co ten cukr s námi dělá.