Některé taháky nejsou na schovávání pod lavicí, ale přímo na výstavku.

 A tyhle Štěpánčiny taháky  JSOU PRO DĚTI UŽITEČNÉ PO CELÝ ŽIVOT. 

 

My jsme si v dětství psali taháky na to, co nám nešlo a děsně nás to nebavilo. Jenže teď můžete ukázat dětem tahák na něco, co je opravdu bude bavit a ještě se tím naučí něco a budou to potřebovat po celý život.

Taháky, které dají dětem do ruky vodítko k tomu, kolik ovoce a zeleniny by měly sníst, proč jíst luštěniny, co s námi dělá mlsání a čím krmíme svaly.

 

A to vše zábavnou formou plnou úkolů a vychytávek, které děti baví.

3 skvělé vychytávky pro dětské hlavičky i jazýčky, pouze nyní v sadě za zvýhodněnou cenu, již jen

Tištěná knížka pro děti o tom, jak se naučit myslet na to, co jíme, kolik toho jíme a kdy, pracovní listy v pdf a navíc mini kuchařka se svačinovými tipy pro malé i velké strávníky.

Tištěná knížka s úkoly

Pracovní listy v pdf

Ekuchařka 7+1 svačinových inspirací

Děti jsou od přírody kreativní a toho se dá využít i pro zdravý životní styl.

Našla jsem způsob, jak dětem hravou formou ukázat,

že zdravá strava může být zábavná.

Prostřednictvím hravých taháků si do kebulek mohou uložit důležité informace a použít k tomu pro zapamatování:

 

Podávat dětem důležité informace o zdravém životním stylu je nutnost již od útlého věku.

Chyby se pak v dospělosti napravují špatně.

 Jak to ale udělat, abychom je nezahltili suchou a nudnou terorií?

Možná už jste si kolikrát říkali, že by bylo fajn nemuset s vašim dítkem věčně bojovat a dohadovat se na téma CO A PROČ JÍST. Boj je vyčerpávající, tak ho pojďte změnit na hru.

  • Hru, ve které zapojíme všechny smysly, budeme si kreslit, vyplňovat, bystřit mozek, ale taky se vrhneme na pokusy a ochutnávat dobroty. A to všechno proto, aby se zdravá a pestrá strava i pohyb staly pro děti hrou.

Tištěná knížka a...

  • 70 stran hravého učení a procvičování plného obrázků ve formátu A4
  • 7 taháků pro zapamatování si CO a KOLIK čeho baštit
  • 5 úkolů jak uvést taháky do praxe
  • 4 recepty nejen pro malé kuchtíky
  • 2 pokusy pro zvídavá dítka

 

Učit se z taháků? To jako fakt?

  • Jasně, jen si vzpomeňte, člověk se toho nejvíc naučil právě při výrobě originálního taháku. A tyhle taháky děti hravou formou učí nejen co mají jíst, ale hlavně jak si na to pamatovat a ve škole s nimi průšvih určitě neudělají.

   20 úkolů pro:

  • Zopakování toho, co naše tělo potřebuje, aby bylo správně vyladěné.
  • Zapamatování proč naše tělo potřebuje ovoce, zeleninu a kde chytře najdeme nápovědu.
  • Kreativní tvorbu a využití mnemotechnických pomůcek pro naše taháky.
  • Zvídavé kebulky a zbystření mozečku.

Sami jakž takž povědomí o tom CO a PROČ JÍST, ale nevíte, jak to dětem předat bez suchého poučování...?

  • Štěpánčiny taháky pro zdravá bříška a chytré kebulky jsou zábavnou formou učení pro děti a nástroj pro rodiče, jak s dětmi strávit smysluplně čas a ještě k tomu se zasmát a něco naučit.

Jsem máma a taky nadšená kuchtička s druhým domovem u plotny

Jmenuji se Štěpánka Čápová a již 7 let se ve své praxi výživové poradkyně setkávám s klienty, kteří chtějí změnit svůj životní styl, upravit váhu a v neposlední řadě položit ty správné základy pro stravování svých dětí.

Moje práce je mou vášní a tou pravou příčinou, proč tomu tak je, je že jsem prostě mlsná koza. Dobrý vztah k jídlu je totiž v životě fajn, ani žádné týrání se hlady, ani chlácholení se zajídáním. Jím ráda a práce v kuchyni je pro mě jako duševní terapie.

Vaření je totiž kreativní práce a diktát jí nesluší. A stejně tak to mají děti.

S praxí výživové poradkyně, kdy:

  • Už roky poslouchám nářky maminek "JAK TO UDĚLAT, ABY TO MOJE DÍTĚ VZALO ZDRAVOU STRAVU NA MILOST."
  • Mám za sebou práci se stovkami dětí na projektových dnech a veřejných kurzech pro děti, které dělám.

Vytvořila jsem tištěnou knížku pro děti ve věku 5 - 11 let, ve které dětem hravou formou prostřednictvím taháků ukazuji, jak si zapamatovat:

 

 CO, KDY, KOLIK a ČEHO máme sníst.

Proč se také hýbat.

Jak pomoci našemu mozku, aby to v něm pěkně šrotovalo.

 

Šlo by to i pro menší děti?

Ano, šlo. Pracovat s tímto sešitem zvládnou i o kousek mladší děti, zhruba tří - čtyřleté, jen s větší pomocí rodičů.  A hlavně je to něco, co jim zůstane i pro další roky. Jedním prohlédnutím nabyté znalosti mohou zase brzy z kebulek vyfučet a proto je fajn, když se s dětmi čas od času ke knížce a úkolům vrátíte.

 

Pro další opakování a plnění úkolů mají děti nachystány také pracovní listy k tahákům v pdf ke stažení a společně tak můžete strávit čas vzájemným hravým prozkoušením se.

Co říkají na knížku děti, které už ji četly?

Simonka Mašínová je 10 letá dívka a byla jednou z prvních, kdo Štěpánčiny taháky pro zdravá bříška a chytré kebulky četl. Byla tak odvážná, že mi své dojmy nahrála jako krátký rozhovor se svojí maminkou Verčou. Moc děkuji, jste úžasné ♥!

Troufám si říct, že jsem nic podobného v obchodech neviděla

Úplně prvním kritikem byla pak má dcera. Dostala první výtisk s sebou na víkend, když byla u svého táty a když mi pak od ní přišla smska "mami, to je supééér", radovala jsem se a zamáčkla slzy dojetí zároveň.

Věděla jsem, že to je ONO a můžu s tím ven, protože kdyby nebylo, Natálka by byla první, kdo by mi to řekl. Knížka už také prošla rukama několika dalších maminek a drobnohledem  dalších dětí a ohlasy mě více než těší.

 

Štěpánčiny taháky pro zdravá bříška a chytré kebulky

  • Jsou tištěná knížka ve formě pracovních listů.
  • Je knížka určená primárně dětem mezi 5 a 11 lety.
  • Je to zábavný výukový materiál, kde se spojí teoretické znalosti s praxí.

Prostřednictvím praktických úkolů, kde děti využijí svou vrozenou kreativitu si najdou způsob JAK SI ZAPAMATOVAT, že mají zdravě jíst, myslet a pohybovat se pro spokojený život.

 

Děti rády tvoří, milují barvy a tak jsem vše, co jsem ve své praxi ozkoušela spolu s múzou pochytala a vytvořila parádní naučnou knížku.

Je přirozené, že se některé děti bojí ochutnávat nové věci a proto je potřeba jim hravou formou ukázat cestu jak se nebát.

Děti jsou zvídavé a tak jsem vše zabalila tak, aby děti společně s rodiči zažili hezké chvíle při  učení se podle hravých taháků, plnění úkolů i domácím kuchtění.

Hravé, nápadité, barevné a hlavně zajímavé pro děti! Štěpánka svými taháky zaujala moji dceru Bětušku natolik, že chtěla hned vše „dělat správně“ a kreslit veškerou zeleninu a ovoce. Začala si sama připravovat svačiny tak, aby nezapomněla na ovoce, které předtím odmítala. Funguje to motivačně výborně i před ostatními dětmi, kdy jim Bětka zasvěceně vypráví, proč může být tělo nemocné. Já osobně jsem nadšená z nápadů, které dítě nenápadně, a přitom komplexně vzdělávají. Máme teď o program postaráno, musíme si s Bětkou naplánovat, co a kdy budeme „vařit“ a baví mě i volný prostor na fantazii. Bětka přišla s tím, že si ruce i s vitamínky nakreslíme na tričko, které bude samozřejmě velmi pestré. Děkuji za tak úžasnou práci, strašně ráda budu doporučovat ve školách i rodičům dětí různého věku.
Ivana Bednářová Častvajováředitelka celostátního projektu pro školy Pestrá strava a majitelka eshopu Herb & Me - www.herbandme.cz

Štěpánčiny taháky pro zdravá bříška a chytré kebulky

jsou knížka, která rozhodně neslouží jen k založení do poličky.

Je to knížka pro děti ve formě pracovního sešitu, ve kterém se hravou formou dozvědí proč by měly zdravě jíst a co a také se hýbat.

Knížka, kde mohou spolu s rodiči plnit praktické úkoly, strávit spolu milý čas, hodně se toho naučit a také se při plnění úkolů zasmát. 

Tenhle pracovní sešit ocení děti i rodiče

Ze Štěpánčiné knížky byla Sárinka nadšená. Miluje hry, malování a doplňovačky. Chytlo jí dětské sudoku a dětská jóga, kterou už cvičí i ve škole. Ale z čeho jsem byla nadšená já, byly večerní diskuze v postýlce, kdy se dcera nenápadně vyptávala, jak je to s těmi sladkostmi. A že si dá zítra fakt jen jednu. A pak určitě zeleninku. Doplňovaček a omalovánek je spousta, ale které z nich vám přivedou dítě k takovým myšlenkám? Doufám, že se ke Štěpánky knížce budeme spolu často vracet.
Andrea Grigerová, Sárinka 8 letMaminka 3 dětí a fontolg www.psychologiefontu.cz
Pokud máte jako já doma zvídavé dítě, které jako houba do sebe nasává informace a projevuje chuť aktivně se spoluúčastnit přípravy a výběru stravy, pak je Štěpánčin Tahák pro něj jako stvořený. Štěpánka dětem srozumitelnou a hravou formou vysvětluje, co všechno lidské tělo potřebuje, aby dobře fungovalo a co pro to samy děti můžou udělat. Strašně mě baví, když mě můj nejstarší syn, kterému je sedm let, poučuje o tom, co se sám dozvěděl. Teď tedy naše rozhovory budou na téma jídla. Moc rád čte a luští různé úkoly. Proto je hravá forma Taháku pro něj opravdu atraktivní. Navíc ho láká dělat různé pokusy, takže nám rozhodně neuteče ani jeden pokus s jídlem, který Štěpánka v Taháku připravila (a upřímně, na jejich provádění se těším i já sama).
Ráďa 7 let a maminka tří chlapečků, Mirka Valašíková Křížová, podpora v mateřstvíwww.materstvisro.cz

Zajímá vás, jak vypadá kniha uvnitř?

Klikněte na obrázek pro jeho zvětšení.

Tuhle knížku ocení děti i rodiče a navíc může být i milým zpestřením všedních dní.

Celá knížka je koncipována tak, že si děti do knížky mohou psát své poznámky, kreslit si do ní a vyplňovat ji a každému z dětí tak vznikne jeho originální tahák.

Knížka Štěpánčiny taháky pro zdravá bříška a chytré kebulky je k mání v tištěné podobě navíc s bonusem s pracovních listů ke stažení v pdf pro další hraní si a procvičování.

 

Běžná cena: Knížka + pracovní listy =  319 Kč

a to včetně poštovného a balného.

Nyní: Knížka + pracovní listy + ekuchařka =  279 Kč

Pro zvídavé rodiče i dítka jsem nyní připravila možnost mít za zvýhodněnou cenu celý balíček, který podpoří to, jak naučit děti zdravému stravování hrou a navíc chutné recepty na svačinky.

Běžná cena knížky s pracovními listy je 319 Kč a nyní máte možnost je mít pouze za 279 Kč včetně poštovného a svačinové mini kuchařky v hodnotě 89 Kč, kterou ode mě získáváte ZDARMA.

 Dostanete spoustu zábavy v pracovním sešitě a to vše pak děti přenesou do reálného života a budou z ní čerpat po celý život.

Pokud jste učitelka, zástupce školy nebo byste rádi byste tento způsob využívali jako výukový materiál pro děti ve školách, kurzech apod., neváhejte mě kontaktovat pro individuální podmínky na emailu poradna@stepankacapova.cz

Úžasný je to luštění, kde jsem si mohl zopakovat to, jsem se v tahácích dozvěděl. Je to takový tahák, který doopravdy mohu mít doma v kuchyni. Nejvíce jsem se dozvěděl o luštěninách, to byla novinka. A porce, teď už je mi jasné, kolik čeho mám jist.
Jiřík Svatoš, 9 let
Zaujala nás s Jiříkem barevnost a pestrost pokusů a receptů, které zvládne větší dítě samo. Je to čteni pro maminky a i děti. Jak spolu strávit čas nejen na hřišti s krabičkou svačiny, ale jak doma s tahákem zapojit celé tělo - ruce na porce, jak při jídle myslet i na mozek a vůbec spousta vychytávek. Tenhle tahák může sloužit nejen dětem, ale i maminkám jako pomoc při plánování a chystání zdravých dobrot.
Pavla Svatošová, maminka Jiříka a lektorka v mini školičce Centra pro rodinu Cirkuswww.mccirkus.cz