Chcete si upéct na Vánoce cukroví, po kterém se v lednu nemusíte cítit provinile a těžce ?

Líbilo by se vám napéct si a ochutnat cukrátka, která potěší váš mlsný jazýček a mít přitom recepty ve zdravější variantě?

Štěpánčina cukrátka

TIŠTĚNÁ KUCHAŘKA v prodeji

 

199 Kč

za tištěnou kuchařku

nebo 139 Kč za ekuchařku

KUCHAŘKA

Kuchařka receptů (nejen) vánočního cukroví pro domácnosti 21. století.

Smlsněte si okem na receptech

z kuchařky Štěpánčina cukrátka

Recepty ve Štěpánčiných cukrátcích jsou pestré, chutnají díky kvalitním surovinám a nejsou připraveny s žádnými náhražkami .

Díky použitým surovinám přizpůsobené modernímu životnímu stylu i chutím.

Žádné těžké máslové krémy a kvanta cukru, ale plná chuť u každého druhu cukroví jedinečná. Štěpánčina cukrátka je vánoční cukroví, po kterém se nebudete cítit těžce (pokud se nerozhodnete v jeden den zbaštit všechny své napečené zásoby).

Jaké suroviny v kuchařce používám?

Nebudu vám zde vypisovat všechny suroviny, které padly na přípravu receptů ze Štěpánčiných cukrátek, ale ukážu vám s jakými surovinami vás naučím pracovat a jaké nové chutě můžete poznat.

  • Špaldová mouka celozrnná
  • Pohanková mouka
  • Rýžová mouka
  • Kokosová nebo třeba arašídová mouka
  • Kokosový cukr
  • Datlový, ječný nebo rýžový sirup
  • Ořechy různých druhů i semínka

Rozhodně to není celý soupis surovin, v receptech najdete i další zajímavé suroviny a naučíte se do cukroví používat i ovoce a jeho přirozený zdroj slazení.

Recepty nejsou bezmléčné, používají máslo i vejce, takže pro alergiky není kuchařka primárně určena. V kuchařce najdete ale 9 receptů bez lepku, což mnozí uvítají a u dalších receptů najdete i tip na to, jak recept v bezlepkový proměnit.

Mých vlastních autorských receptů je v kuchařce více jak polovina. Veškeré recepty jsem sama připravila, napekla i nafotila v domácím prostředí a jsou z opravdových surovin, žádná "vylepšovadla" pro focení.

JAK VYPADÁ ŠTĚPÁNČINA CUKRÁTKOVÁ KUCHAŘKA?

Tahle sladká kuchařka je soubor 20 receptů nejen na vánoční cukroví. Některé druhy můžete směle použít pro narozeninovou oslavu, velikonoční koledníky, nebo třeba jako občasné ozvláštnění svačin dětem do školy.

  • 15 pečených druhů cukroví
  • 5 druhů nepečeného cukroví

  • Klasické české cukroví
    V kuchařce najdete recepty na nejvíce tradiční cukroví v celé české hroudě - vanilkové rohlíčky a linecké a oba tyto tradiční recepty jsem upravila do zdravější verze výběrem mouky i typu slazení.
  • Nové autorské recepty
    V kuchařce Štěpánčina cukrátka najdete také recepty, které jsem vymyslela já sama. Připravila jsem pro vás takové poměry surovin, aby se vám pečení se surovinami méně obvyklými dařilo a nemuseli jste se doma bát, co z toho vyleze.

kdo je autorka kuchařky?

Jsem maminka, od roku 2011 také výživová poradkyně a celoživotně nadšená kuchtička a mlsná koza.

A když se tohle všechno dá dohromady, padají z toho recepty, vzdělávací ebooky, knížky, krzy vaření i pečení  a programy pro úpravu váhy žen.

Jsem autorkou několika publikací, pracuji s ženami na úpravách váhy a stravovacích návyků v jejich prospěch.

Miluji dobré jídlo a s láskou šířím návrat domácího vaření do českých domácností.

Vedu veřejné kurzy vaření a pečení chleba pro dospělé i děti a ve školách projektové dny pro děti jako osvětu na téma zdraví, strava a pohyb.

Moje práce je mojí vášní a nadšení pro kvalitní domácí a zdravé vaření s láskou šířím dál.

Vaše vánoční zdravější mlsání čeká tady

Tištěná kuchařka nebo ekuchařka Štěpánčina cukrátka jako soubor 20 skvělých receptů pro mlsné jazýčky, které ocení výběr nevšedních kombinací surovin  a zdravější podoby vánočního mlsání.

Potěší vás třeba recepty na

  • Famózní vanilkové rohlíčky s kokosovým cukrem jako od maminky
  • Šťavnaté aprikotky, co se rozplynou na jazyku
  • Křupavé arašídky nejen pro malé mlsaly

 

199 Kč

+ poštovné

Tahle kuchařka ctí vánoční tradice

Sama tradice a obzvlášť ty vánoční miluju. Proto nectím "módní" trend, že nevařím a nepeču a všechno si můžu koupit. Příprava vánočního cukroví je o atmosféře, která v době Adventu v domácnostech koluje. Je o vůních, pohodě a rodinné atmosféře a ne o tom napéct 20 druhů cukroví ve velkých kvantech, které se pak jí jen proto, že je to škoda vyhodit, nebo jím pak krmit kachny v parku. Proto není potřeba napéct všechny druhy, ale postupně si vyzkoušet různé druhy.

Štěpánčina cukrátka jsem nenapsala proto, abych vám vzala vaše rodinné tradice.

Nejsou tu proto, aby vám sáhla do vašeho osobního prostoru spojeného s tolika emocemi.  Vánoce jsou o emocích spojených  s dětstvím a k němu se váží v našich vzpomínkách i skvělé chutě vánočních dobrot.

Se Štěpánčinými cukrátky obnovíte vánoční tradice i ve vaší rodině, nebo ty své doladíte  díky použitým surovinám do životního stylu 21. století a přesto jim nebude chybět punc klasiky. 

První cukrátkovou kuchařku zkusily domácnosti už v roce 2015

Podívejte se, co na ní nadšení strávníci

(a to ještě neměli šanci vykoušet nové z receptů, které jsem do současných Štěpánčiných cukrátek přidala)

Přiznám se, že jsem před vyzkoušením měla dost pochybnosti o tom, jak může být vánoční cukroví dobré a chutné, tak jak znám, ze zdravých surovin. Tak jsem poprvé vyrazila na nákupy javorového a agávového sirupu, celozrnné mouky apod. Miluju překvapení a tyhle dobroty tedy překvápkem byly. Skvěle se se surovinami pracovalo, těsto u všeho krásně drželo. Ale ta chuť! Je to fakt strašně dobrý. Co oceňuji je velmi dobře popsaný postup a vychytávky. I pro úplné začátečníky. Je jasné, že Štěpánčiny dobroty už mají u nás místo o Vánocích. A víte co, sirupy a spol už mají místo na polici a je jasné, že jsem se jich bála zbytečně. Začínám měnit přístup k vaření a pečení. Díky moc za inspiraci 🙂
Ivana CikánkováRealitní expert, www.ivanacikankova.cz
Štěpánčina vánoční kuchařka je prostě skvělá. Obměněné recepty na tradiční vánoční cukroví jsou perfektním nápadem. Nadchne i takové kuchařky jako já, které nejsou příliš zdatné, recepty jsou podrobně popsané a nafocené, takže určitě nic nezkazíte. U mě zatím vedou Mouřenínci.
Veronika MašínováMaminka 3 dětí a první pomoc online podnikatelům. www.veronikamasinova.cz
Jedním slovem: DĚKUJI! Miluji cukroví, jenže kdo se jím má cpát, když se mu při tom hlavou honí myšlenky, že se mu díky té bílé potvůrce (můj výraz pro cukr) zase zhorší ekzém i trávení? Proto poslední roky vyhledávám zdravé varianty, u kterých nemusím tyto věci řešit. Kuchařka Štěpánčina cukrátka mě okamžitě nadchla! Je to přesně to, co jsem hledala. Vše na jednom místě - několik přehledných receptů na zdravé mlsání, doplněné krásnými fotkami. Už jsem vyzkoušela tvarohové mouřenínky a byly výborné! Letošní pečení a následné mlsání u pohádek si díky této kuchařce vychutnám bez výčitek svědomí. Opravdu ze srdce děkuji!
Jára Bednářovátvůrkyně projektu pro hravé vzdělávání dětí. www.skolazvesela.cz

0
stran
0
receptů
0
pravidel vánočního mlsání
0
let zkušeností výživové poradkyně
0
Více jak 150 účastníků na mých kurzech vaření

Každý z receptů

  • Je chuťově skvělý a jedinečný.
  • Obsahuje pestrý výběr surovin.
  • Používá co nejvíce lokálních surovin.

jaká je příprava cukrátek?

  • Jednoduchá, zvládne ji každý.
  • Bude vás bavit.
  • Většinu surovin nakoupíte v běžných prodejnách, zbytek ve farmářkých a bio obchůdcích.

Pořiďte si svůj výtisk kuchařky

Ochutnejte vánoční cukroví rozmanitých chutí, z kvalitních surovin a ne jen prázdné kalorie.

199 Kč      

 

nebo 139 Kč za ekuchařku

 

Tištěná kuchařka nebo ekuchařka

Výběr je na vás

Vyberte si, která forma je vám milejší. Ekuchařka do tabletu, nebo tištěná kuchařka, ke které ode mě dostanete ZDARMA i ekuchařku Štěpánčina cukrátka.

V elektronické podobě se vám k tištěné knížce mohou cukrátkové recepty hodit třeba pokud budete zrovna na cestách a budete chtít upéct nějakou laskominu.

199 Kč  + poštovné

Potřebujete pomoc s objednávkou?

Napište mi na poradna@stepankacapova.cz