Kuchařka bez masa

(i) pro běžného masožravce 

80 receptů plných zeleniny, pestrého výběru obilovin a luštěnin

529 Kč

V prodeji od 18.7. 2022

Co jsem pro vás do kastrůlku navařila?

Navařila, nafotila a zdokumentovala jsem pro vás 80 bezmasých receptů, kde nechybí pestrý výběr zeleniny, kde vás naučím používat různé druhy obilovin a vařit chutná jídla z luštěnin.

  • 80 bezmasých receptů
    Různé typy rizot, omáčky, placky, zapečené pokrmy.
  • 50 z nich je bezlepkových
    Bez lepku i pro ty, co bezlepkovou dietu nepotřebují. Pro odlehčení a širší spektrum jídelníčku.
  • 50 receptů je zároveň veganských
    A vůbec ne čistě pro vegany, naopak, pro běžného masožravého smrtelníka, aby si rozšířil obzory a chutě.

Kdo vaří v kastrůlku?

Jsem moderní žena, máma načuchlá staromilstvím a Mámin kastrůlek je otisk mé lásky nejen k vaření, ale také symbol toho, když máma voní kuchyní a rodina se sejde u stolu.
Štěpánka ČápováVýživová poradkyně, bio a nebio máma tří dětí

Mojí vášní je vaření. Jsem už 11 let výživová poradkyně a našla jsem skvělý způsob, jak skloubit zdravou výživu se skvělou chutí a také jak pro vaření nadchnout druhé.

Jsem si jistá, že lásku k přípravě jídla, k vaření, může mít naprostá většina z nás, jen někdo na ni zapomněl, jako já kdysi a někdo žije v přesvědčení, že jídlo a vaření je děsný uruspátor času a energie a staví se s nimi do bojové pozice. Ukážu vám láskyplnou cestu nejen k vaření, ale k zdravému jídlu jako takovému.

Kastrůlek plný zdravých dobrot

V knížce Mámin kastrůlek - bezmasá kuchařka (i) pro masožravce najdete nejen recepty a tipy ke zdravému vaření, ale také  laskavou inspiraci do vašeho vlastního kastrůlku a bylo vám doma se zdravým jídlem na talíři hezky. 

Naučím vás, jak jídlo, které vaříte v tom vašem kastrůlku, smíchat s těmi správnými ingrediencemi, jako je sezónnost, aktuální chuť, láska k dobrému jídlu i potřeby těla.

Obrovské množství píle, času i odhodlání jsou hlavní ingredience cesty k této kuchařce. Byla by to ale pouze další kuchařka, nebýt Štěpánčiny osobitosti, respektu k surovinám a desítkám vydlabaných talířů od malých i velkých strávníků. Ať vám jsou její rady a recepty věrným průvodcem k dobrému jídlu.
Michaela DvořákováMentorka a gurmánka

Číhám  a těším se na ní už dlouho, tak rovnou kupuji 

0
Stran
0
Receptů
0
Druhů surovin

Obiloviny, se kterými vás naučím vařit

Špalda

Lepek

Kroupy

Lepek

Bulgur

Lepek

Těstoviny

Lepek

Kuskus

Lepek

Quinoa

Bezlepek

Jáhly

Bezlepek

Čirok

Bezlepek

Pohanka

Bezlepek

Rýže

Bezlepek

Kuchařka plná receptů pro začátečníky i pokročilé

  • Recepty bez nutnosti trávit v kuchyni hodiny
    Spousta z receptů má 20 min časovou náročnost.
  • Podrobné návody
    Nenechávám vás hádat co teď a co potom, vše budete mít popsané.
  • Naučím vás vařit nutričně vyvážená jídla
    Jídla, kde je vše co tělo potřebuje - sacharidy, bílkoviny i tuky.
  • Kuchařka, která není jen o receptech
    Kromě 80 receptů ode mě obdržíte knihu o bezmasém stravování s laskavostí ke svému tělu, i duši.

Odhalím vám kouzlo chutných jídel z luštěnin

Fazole

ledvina, Adzuki, Pinto, máslová, černé oko

Čočka

červená, zelená, černá, hnědá

Cizrna

Mámin kastrůlek, to je chutné a zdravé jídlo, domov a máma, která voní kuchyní

Naučím vás základy toho, jak chutně a pestře vařit bez masa, jak nezapomínat na to, abychom nevařili bezmasé jídlo bez vůně, chuti a chybějících živin.

S těmito základy pak můžete doma kouzlit dál a každý si další jídla přizpůsobíte svým chutím a potřebám.

Mrkněte, jaké dobroty se v Máminém kastrůlku ukrývají

Co o knize Mámin kastrůlek bez masa říkají první čtenářky?

Máme doma bezlepkáče, takže vaření je pro mne každodenní nutnost. Zbytek rodiny je navíc masožravý, na rozdíl ode mne. Takže jsem velmi často vařila prostě maso + příloha, nebo zelenina + tradiční přílohy. Měla jsem pocit, že jíme stále dokola to samé, jakákoliv snaha začlenit do jídelníčku jiné bezlepkové potraviny tak, aby to chutnalo všem (odmítám vařit nadvakrát), ztroskotala. Proto jsem na knihu Štěpánky čekala jak na smilování, její recepty na FB byly vždy pro nás osvěžení – jednoduché, bezlepkové a neuvěřitelně chutné. Taková kuchyně od maminky, olížete i vařečku. A kniha nezklamala. Kuchařky už dávno nekupuji, vždy jsem z nich nakonec využila jen pár receptů, ale u této neváhám ani vteřinu. Je tak praktická a ze života, že vyzkouším každý recept. Konečně využiju i ten čirok a quinou, které mám dávno koupené a nevěděla jsem, co s nimi. A rodina mi bezmasá jídla z kuchařky nehodila na hlavu, že ta moje zdravá strava se nedá jíst, ale ustálila se u nás věta: „Bude ještě někdo, nebo to můžu dojíst?“.
Andrea GrigerováFontoložka a máma tří dětí
Nejsem žádná královna kuchyně, ale díky Máminu kastrůlku se učím s lehkostí kombinovat různé suroviny a při vaření mám najednou pocit, že to je brnkačka. Naplánovat jídlo na týden už není za trest, ale vlastně mě to dost baví. Navíc ráda vařím bez masa. Jenže najít bezmasý recept, který by chutnal dětem a přitom zasytil i muže a věčně hladového puberťáka, je občas oříšek. Ať sáhnu po kterémkoliv receptu ze Štěpánčiny nové knížky, jsem si jistá, že nám bude chutnat a že se děti za hodinu nezačnou trousit k lednici pro jogurt (nebo se nenápadně ochomýtat kolem šuplíku se sladkostma)." Prostě – takovouhle knížku s recepty jsem už dlouho potřebovala!
Jitka ČernovskáCopyeditorka www.tydve.cz
Předesílám, že jsme doma masožrouti. Ale zeleninu milujeme a nesmí doma chybět, ať už ve formě salátu nebo přílohy. Často se snažíme o bezmasé dny, ale vyvážené jídlo, které by bylo plné bílkovin i dalších potřebných živin poskládat neumím. Což o to, jedno jídlo bych i možná zvládla, ale třeba týdenní jídelníček je už trochu nad mé síly. Také nemám vystudovanou výživu, jsem jen zaměstnaná máma, která chce, aby její rodina jedla pestře a zdravě. A hlavně, aby chutnalo. Štěpánčina kniha mě nadchla. A doufám, že se nám podaří zařadit spoustu dalších zajímavých potravin stejně tak, jako se nám do života a kuchyně vloudila cizrna. Pozvolna a nenápadně, nejdřív jenom v domácím hummusu, zbytek pak slavil úspěch v zeleninovém kari. No a teď nechybí v salátech nebo rizotu. Máme vyzkoušené i kuskusové recepty a teď se chystáme na quinou.
Petra MatouškováProdukční tiskovin a hlavní koordinátor domácího stravování tří chlapů

Otevřete si pár stránek knížky

Kliknutím na obrázek ho zvětšíte

 K prvním 200 objednaných knih

věnuji 2 milé a praktické dárky navíc

  • Bílá antibakteriální tužka
    Pro psaní poznámek do knihy i nákupních seznamů.
  • Motivační záložka
    Teď budeš vždycky vědět, že i ty to uvaříš skvěle.

Když už budete vařit zdravě a pestře, pojďte si pořídít i fešnou kastrůlkovou výbavu

Pak mám pro vás ke knížce ještě několik krásných a praktických kousků do kuchyně, na nákupy, na cesty.

S kastrůlkem teď můžete vařit ve fešné Mámině zástěře. Na nákup vyrazíte s Máminou plátěnou taškou s dlouhýma uchama, nebo Máminou maxi taškou na zip "Nevysypkou".

Rázem nebudete mít nákup rozsypaný v kufru, nebo budete mít v bezpečí svoji peněženku.

Mámina látková taška s dlouhýma uchama

155 Kč

zvýhodněná cena - křest knihy

185 Kč

Mámina látková maxi taška "Nevysypka"

275 Kč

zvýhodněná cena k vydání knihy

350 Kč

Mámina přírodní kuchyňská zástěra

290 Kč

zvýhodněná cena k vydání knihy

390 Kč

Mámin kastrůlek

bezmasá kuchařka (i) pro masožravce

Autorka: Štěpánka Čápová