KURZ VAŘENÍ - ZDRAVÉ, RYCHLÉ A PESTRÉ VEČEŘE.
Praha, 19. 10. 2019 - 14,00 - 18,00
- Věčný stereotyp a nešvar, drahé studené večeře .Už zase ten chleba, rohlík, máslo, šunka, sýr, k tomu nějaká ta okurka, rajče. Může se to pěkně prodražit pro celou rodinu a s přípravou minimálně půl hodiny v tahu.
- Řeknu vám, je to pěkně otravný řešit každý den tutéž otázku CO K VEČEŘI, když není z čeho čerpat.A pak pořád točíte dokola totéž. Ale fakt to tak být nemusí, stačí si v tom udělat systém a nasát pořádnou dávku inspirace.
- Potřebujete s dětmi napsat večer úkoly, přijdete domů unavené, chcete poklidit a k tomu zase TA VEČEŘE?Může to být pěkná honička udělat celé rodině večeři a ještě k tomu, aby byla zdravá a pestrá. Když víte z čeho čerpat a dostanete návod na to, jak si uspořit čas a netrávit přípravou večeře zbytečně čas navíc.
Večeře, závěr dne, únava, shon...
A co teď, aby to bylo rychlé, zdravé a snadné?
Známe to všechny a proto je potřeba s tím zatočit.
Jak?
Naučíme se používat pestrý výběr surovin.
Pochopíme, co a proč naše tělo potřebuje večer k jídlu a co ne.
Využijeme času, kdy děláme s dětmi úkoly, nebo se staráme o domácnost či doděláváme pracovní prezentace k tomu, aby se večeře chystala skoro sama.
Řekneme si, jak zařadit jiné suroviny, aby to bylo zdravé a chutnalo to dobře.
- Máte pocit, že zdravá večeře = drahá večeře?Tak tento dojem vyvrátíme, ukážu vám, že zdravě se najíst můžeme i za pár korun.
- Chcete si vyzkoušet naživo jak z pestrých surovin vymyslet a vytvořit zdravé a pestré večeře?Naučím vás, jak se na vaření podívat z jiné stránky a jak čas vaření vnímat jako užitečný a na místě je pro vás nachystáme.
- Nevíte jaké suroviny nakupovat a s čím je při vaření kombinovat?Naučím vás pár jednoduchých triků.
- Že na vaření a přípravu jídla nemáte buňky?Chyba lávky, stačí mít ty chuťové.
Můžu vás to naučit.
Jak?
Naživo, mám pro vás unikátní
Kurz zdravé, pestré a rychlé večeře
Praha, 19. 10. 2019 - 14,00 - 18,00
Děkuji za příjemně strávené odpoledne. Vařím už řadu let, pro sebe, pro rodinu, pro děti a myslím si, že celkem vařit umím a zvládnu i složitější recepty. Ale přece jenom člověk zjišťuje, že vlastně vaří pár jídel pořád dokola a že se vyzná hlavně v těch receptech, které se okoukal doma jako dítě od maminky nebo babičky. Jenže když chce zkusit něco nového, zdravého a zajímavého, tak najednou neví, jak na to. Protože něco jiného je, vzít si recept v kuchařce a zkusit podle něj uvařit něco, o čem vlastně moc neví, jak to má správně chutnat a vypadat, a něco docela jiného je, vyzkoušet si to v kroužku podobně naladěných žen (a dívek), kde dostane ty správné ra dy a odp ovědi na všechny otázky, co ho jen napadnou. Takže moc děkuji za inspiraci a za ukázku, že to jde i jinak.
- Musím mít nějaké znalosti?Ne. Od toho je tu kurz.
- Večeře dělám roky, nebaví mě to, nestíhám. Můžu vyjet ze zajetých kolejí?Pokud máte tu chuť to změnit, tak jste tu správně, protože stereotypy jdeme zbořit.
- Jsme vegetariáni, můžu i tak přijít?Jasně, s masem pracovat nebudeme, takže si přijdete na své.
Připravíme si a ochutnáme to, co se naučíte i pro další domácí kuchtění.
Naučíte se připravit 6 druhů večeří ze kterých díky naučeným principům budete umět vykouzlit třeba dalších 10.
Studené
Studená večeře, která není klasika šunka, sýr a rajče, ale je připravená z pestřejších surovin a se šmrncem.
Teplé
A teplá večeře, která není totéž co oběd, tedy omáčka s knedlíkem, je jednoduchá na přípravu a obzvlášť v zimě potěší.
Jak bude tenhle kurz vypadat?
Jak to bude na kurzu vypadat?
Kurz bude pouze pro max 12 osob, aby byl zachován individuální přístup.
Obtížnost a potřeby přizpůsobím tak, aby si přišli na své začátečníci i pokročilí.
Předám vám kus svého know-how.
Pokusím se ve vás zažehnout jiskru lásky k vaření, nebo minimálně nebrat vaření jako nutné zlo.
5P kurzu
Prozradím vám svoje vychytávky pro chystání pestrých a zdravých večeří.
Připravíme si na večeři něco z dobrot Štěpánčina Mámina kastrůlku.
Povím vám, jaké suroviny používat na zdravé a pestré večeře a jaké ne.
Pomůžu vám překonat obavy z pobytu v kuchyni.
Popovídáme si přátelsky u přípravy zdravých a pestrých večeří.
Kdo s vámi bude na kurzu vařit?
Jsem průvodkyně na cestě za respektující změnou životního stylu.
Jsem výživová poradkyně, ale hlavně máma a žena milujícího muže a díky tomu i nadšená kuchtička s druhým domovem u plotny.
Jmenuji se Štěpánka Čápová a pomáhám zejména ženám a dětem vytvořit si, nebo změnit stravovací návyky a učím jak zažehnout lásku k jídlu a vaření tak, aby vás přitom nesežehla.
Jsem ta, která učí lidi jíst tak, aby jim to jejich zdraví vrátilo. Jsem ta, která vás naučí vidět souvislosti v tom, co si servírujeme na talíř a co si servírujeme v životě.
Jak to u mě na kurzech vypadá?
Milá Šťepánko, Kurz vaření z luštěnin byl skvělý. Prostředí bylo příjemné, vládla tam milá a přátelská atmosféra a myslím, že hlavně Tvojí zásluhou. Kurz mi ukázal, jak luštěniny jdou zapojit do jídelníčku, jak je kombinovat se zeleninou (což mě před tím moc nenapadlo). A taky to postupně zkouším - červená čočka, Hraška... A hlavně mě kurz ukázal, jak zpestřit stravování a dal další impulz k tomu, koukat se, co jím a podávám rodině. Kurz celkově splnil až předčil moje očekávání. Děkuji!
Bylo to moc hezké a zajímavě strávené odpoledne. Doufám, že po něm budu svoje všechny teoreticky nasbírané informace o zdravé výživě, které mám z dřívějška, schopna uvést do praxe. Potřebovala jsem totiž trochu "nakopnout", a to byl hlavní důvod, proč jsem na kurz vyrazila.:-) Kromě toho jsem se ale dozvěděla i spoustu zajímavých informací o koření, triků, jak pracovat s luštěninami, ale (pro mě) HLAVNĚ, jak těmto jídlům dodat zajímavější chuť. Na tom totiž často moje vaření s těmito surovinami ztroskotávalo.
Na kurz jsem šla natěšená. A bylo se na co těšit. Fajn parta holek a jednoho kluka (když počítám i pana fotografa pana Čápa, tak dvou kluků :-). Usměvavá Štěpánka, která na sobě nedala znát žádný stres - já bych z tolika očí a vaření už nebyla 🙂 Informace o luštěninách byly poučné, obohacující. Jídlo uvařené na kurzu bylo velmi chutné. Moc se mi líbilo zdůrazňování jednoduchosti přípravy. Děkuji Štěpánko za přínosné informace a milé odpoledne.
Dobrý den Štěpánko, moc děkujeme za krásný kurz. Bylo to super, i dcera byla nadšená. Moc ráda bych zase někdy na nějaký kurz k vám přišla. Bylo to pro nás něco nového , začínáme se tak nějak zdravěji stravovat 😀. Moc toho ještě neznáme, tak určitě kurz u vás nám hodně dal. Moc děkuji.
Co na kurzu dostanete?
- Tři hodiny přípravy zdravých a pestrých večeří.Pestré, zdravé a kvalitní suroviny.
- Hodina na povídání o tom, jak by taková správná večeře měla vypadat.Povíme si o tom, jaké suroviny by měly být na večerním talíři, co omezit a čemu se vyhnout úplně.
- Co si uvaříte, to si taky sníte.Krabičky, pixličky a jiné nádobky s sebou nutnost, domů už si ponesete ochutnávku pro zbylé hladové krky na další den.
- Pitný režim a drobné občerstvení v průběhu vaření vás učitě potěší.Voda, káva, čaj pro vás k dispozici.
Budu od vás něco chtít?
Jediné, co budu od vás opravdu chtít je, abyste odhodili předsudky a těšili se na nový způsob života s vařením.
Připravte se na povídání, krájení, strouhání a společnou přípravu večeří.
Přijďte včas, ať o nic nepřijdete.
Prostě přijďte a naučíte se něco nového ☻.
Vezmi s sebou kámošku, dceru nebo sousedku a přijď, nebudeš pak dennodenně řešit co zase k té večeři a ještě se o nápady budete moct podělit.
Kurz se bude konat 19. 10. (v sobotu) od 14 do 18 hodin v Praze Satalicích a počet účastníků je omezen. Min. počet účastníků je 6, max. 12 osob.
Přihlášky jsou online a hlídají počet přihlášených, pokud místo není, systém vás k objednání nepustí.
Jaká bude cena za kurz?
Cena kurzu je 950 Kč.
Součástí ceny je kurzovné se všemi surovinami, občerstvení během vaření, vámi připravená večeře a výslužka z toho, co společně navaříme.
Je to moc nebo málo?
V ceně kurzu máte:
- Kvalitní suroviny, se kterými pracujeme.
- Několikachodovou večeři pro ochutnání pro ochutnání zdravých a pestrých večeří.
- Výslužku společně navařených jídel pro ochutnání zbytku rodiny.
- Čas, který vám věnuji tak, abyste si odnesli co nejvíce znalostí, které budete doma moct zužitkovat.
Po desítkách zorganizovaných kurzů vím, že praktický kurz nastartuje vaše pestré stravování pro zdraví a to je neocenitelné.
Chtěli byste se ještě na něco ke kurzu zeptat? Napište mi na poradna@stepankacapova.cz nebo zavolejte na 739 787 943. Jsem tu pro vás.
Otázky a odpovědi
Dozvím se předem, co budeme vařit?
Upřímně? Spíš ne :-).
Nechci vám nic zatajovat, ale vařím s intuicí a té zrovna nesvědčí programování, takže mám hrubou představu toho, co bych chtěla, abychom společně vařili, ale ne přesné receptury.
Je to můj způsob, jakým vtiskuji do vaření kus sebe a naživo vám můžu ukázat, jak se to dělá, že se jídelníček plánuje a přitom to není bič ani otročina. Co určitě dodržíme je, že budeme chystat zdravé a pestré večeře s použitím zeleniny, luštěnin a méně používaných surovin, nebo jejich kombinací. Naučíme se používat suroviny, se kterými většina českých domácností vařit neumí, nebo na ně zapomíná.
Proč? Protože právě tyto suroviny nejčastěji chybí v českých jídelníčcích. Určitě nebudeme mazat chleba máslem a obkládat ho šunkou a sýrem. Přichystám si pro vás něco zdravého a pestrého a tak, abyste viděli, že z jedné základní suroviny můžou vzniknout i různá jídla, která si pak odnesete domů.
Dostanu něco navíc?
Ano, nechte se překvapit.
Ano, dostanete ode mě soupis receptů, které budeme společně vařit.
Můžu vzít někoho s sebou?
Jasně, přihlašte kamarádku nebo třeba mamku a vezměte je s sebou, nebo jim pošlete odkaz na tuto stránku. Při společném objednávání uveďte prosím do objednávky jméno a emailový kontakt i na dalšího účastníka/y kurzu. Do naplnění kapacity kurzu, 12 osob je kurz k dispozici.Přihlášky jsou online a hlídají počet přihlášených.
Kde se dozvím kam se přesně dostavit?
Všechny detaily vám přijdou po přihlášení i do emailu cca týden před kurzem po závazném přihlášení se a úhradě kurzovného. Nebojte, nemusíte se předem nic šprtat :-). Místo kurzu je dobře dostupné, autem, MHD nebo vlakem pár zastávek z Hlavního nádraží. Těšit se na vás budu ve školních kuchyňkách ZŠ Satalice, K Cihelně 137, Praha Satalice.
Musím být jen začátečník nebo naopak pokročilý v kuchtění?
Ať jste takoví, nebo makoví, kurz bude i pro vás.
Přihlášky na kurz jsou závazné.
Z kapacitních i logistických důvodů je možné storno max 7 dní předem s možností vrácení kurzovného. Při stornu 2 - 6 dní před kurzem je 50% z ceny nevratných a při odhlášení se méně jak 2 dny nebo neúčasti na kurzu je částka nevratná. Z důvodu nemoci je ale možné za sebe poslat náhradníka, o čemž mě prosím předem informujte. Vždy se při náhlých nemocech ale snažím vyjít vám vstříc a náhradníky hledám také, čím více času na hledání náhradníka máme, tím je větší šance, že ho společně najdeme a kurzovné vám nepropadne.
Chtěli byste se ještě něco zeptat? Napište mi na poradna@stepankacapova.cz nebo zavolejte na 739 787 943. Jsem tu pro vás.