KURZ VAŘENÍ -  ZDRAVÉ, RYCHLÉ A PESTRÉ VEČEŘE.

 

Praha, 19. 10. 2019 - 14,00 - 18,00

  • Věčný stereotyp a nešvar, drahé studené večeře .
    Už zase ten chleba, rohlík, máslo, šunka, sýr, k tomu nějaká ta okurka, rajče. Může se to pěkně prodražit pro celou rodinu a s přípravou minimálně půl hodiny v tahu.
  • Řeknu vám, je to pěkně otravný řešit každý den tutéž otázku CO K VEČEŘI, když není z čeho čerpat.
    A pak pořád točíte dokola totéž. Ale fakt to tak být nemusí, stačí si v tom udělat systém a nasát pořádnou dávku inspirace.
  • Potřebujete s dětmi napsat večer úkoly, přijdete domů unavené, chcete poklidit a k tomu zase TA VEČEŘE?
    Může to být pěkná honička udělat celé rodině večeři a ještě k tomu, aby byla zdravá a pestrá. Když víte z čeho čerpat a dostanete návod na to, jak si uspořit čas a netrávit přípravou večeře zbytečně čas navíc.

Večeře, závěr dne, únava, shon...

A co teď, aby to bylo rychlé, zdravé a snadné?

Známe to všechny a proto je potřeba s tím zatočit.

Jak?

Naučíme se používat pestrý výběr surovin.

Pochopíme, co a proč naše tělo potřebuje večer k jídlu a co ne.

Využijeme času, kdy děláme s dětmi úkoly, nebo se staráme o domácnost či doděláváme pracovní prezentace k tomu, aby se večeře chystala skoro sama.

Řekneme si, jak zařadit jiné suroviny, aby to bylo zdravé a chutnalo to dobře.

  • Máte pocit, že zdravá večeře = drahá večeře?
    Tak tento dojem vyvrátíme, ukážu vám, že zdravě se najíst můžeme i za pár korun.
  • Chcete si vyzkoušet naživo jak z pestrých surovin vymyslet a vytvořit zdravé a pestré večeře?
    Naučím vás, jak se na vaření podívat z jiné stránky a jak čas vaření vnímat jako užitečný a na místě je pro vás nachystáme.
  • Nevíte jaké suroviny nakupovat a s čím je při vaření kombinovat?
    Naučím vás pár jednoduchých triků.
  • Že na vaření a přípravu jídla nemáte buňky?
    Chyba lávky, stačí mít ty chuťové.

Můžu vás to naučit.

Jak?

Naživo, mám pro vás unikátní

Kurz zdravé, pestré a rychlé večeře

 

Praha, 19. 10. 2019 - 14,00 - 18,00

Děkuji za příjemně strávené odpoledne. Vařím už řadu let, pro sebe, pro rodinu, pro děti a myslím si, že celkem vařit umím a zvládnu i složitější recepty. Ale přece jenom člověk zjišťuje, že vlastně vaří pár jídel pořád dokola a že se vyzná hlavně v těch receptech, které se okoukal doma jako dítě od maminky nebo babičky. Jenže když chce zkusit něco nového, zdravého a zajímavého, tak najednou neví, jak na to. Protože něco jiného je, vzít si recept v kuchařce a zkusit podle něj uvařit něco, o čem vlastně moc neví, jak to má správně chutnat a vypadat, a něco docela jiného je, vyzkoušet si to v kroužku podobně naladěných žen (a dívek), kde dostane ty správné ra dy a odp ovědi na všechny otázky, co ho jen napadnou. Takže moc děkuji za inspiraci a za ukázku, že to jde i jinak.

Zuzkaz kurzu říjen 2019
  • Musím mít nějaké znalosti?
    Ne. Od toho je tu kurz.
  • Večeře dělám roky, nebaví mě to, nestíhám. Můžu vyjet ze zajetých kolejí?
    Pokud máte tu chuť to změnit, tak jste tu správně, protože stereotypy jdeme zbořit.
  • Jsme vegetariáni, můžu i tak přijít?
    Jasně, s masem pracovat nebudeme, takže si přijdete na své.

Připravíme si a ochutnáme to, co se naučíte i pro další domácí kuchtění.

Naučíte se připravit 6 druhů večeří ze kterých díky naučeným principům budete umět vykouzlit třeba dalších 10.

Studené

Studená večeře, která není klasika šunka, sýr a rajče, ale je připravená z pestřejších surovin a se šmrncem.

Teplé

A teplá večeře, která není totéž co oběd, tedy omáčka s knedlíkem, je jednoduchá na přípravu a obzvlášť v zimě potěší.

Jak bude tenhle kurz vypadat?

Jak to bude na kurzu vypadat?

Kurz bude pouze pro max 12 osob, aby byl zachován individuální přístup.

Obtížnost a potřeby přizpůsobím tak, aby si přišli na své začátečníci i pokročilí.

Předám vám kus svého know-how.

Pokusím se ve vás zažehnout jiskru lásky k vaření, nebo minimálně nebrat vaření jako nutné zlo.

 

5P kurzu

Prozradím vám svoje vychytávky pro chystání pestrých a zdravých večeří.

Připravíme si na večeři něco z dobrot Štěpánčina Mámina kastrůlku.

Povím vám, jaké suroviny používat na zdravé a pestré večeře a jaké ne.

Pomůžu vám překonat obavy z pobytu v kuchyni.

Popovídáme si přátelsky u přípravy zdravých a pestrých večeří.

Kdo s vámi bude na kurzu vařit?

 

Jsem průvodkyně na cestě za respektující změnou životního stylu.

Jsem výživová poradkyně, ale hlavně máma a žena milujícího muže a díky tomu i nadšená kuchtička s druhým domovem u plotny.

Jmenuji se Štěpánka Čápová a pomáhám zejména ženám a dětem vytvořit si, nebo změnit stravovací návyky a učím jak zažehnout lásku k jídlu a vaření tak, aby vás přitom nesežehla.

Jsem ta, která učí lidi jíst tak, aby jim to jejich zdraví vrátilo. Jsem ta, která vás naučí vidět souvislosti v tom, co si servírujeme na talíř a co si servírujeme v životě.

Jak to u mě na kurzech vypadá?

Milá Šťepánko, Kurz vaření z luštěnin byl skvělý. Prostředí bylo příjemné, vládla tam milá a přátelská atmosféra a myslím, že hlavně Tvojí zásluhou. Kurz mi ukázal, jak luštěniny jdou zapojit do jídelníčku, jak je kombinovat se zeleninou (což mě před tím moc nenapadlo). A taky to postupně zkouším - červená čočka, Hraška... A hlavně mě kurz ukázal, jak zpestřit stravování a dal další impulz k tomu, koukat se, co jím a podávám rodině. Kurz celkově splnil až předčil moje očekávání. Děkuji!

Jiřinamaminka 3 malých holčiček

Bylo to moc hezké a zajímavě strávené odpoledne. Doufám, že po něm budu svoje všechny teoreticky nasbírané informace o zdravé výživě, které mám z dřívějška, schopna uvést do praxe. Potřebovala jsem totiž trochu "nakopnout", a to byl hlavní důvod, proč jsem na kurz vyrazila.:-) Kromě toho jsem se ale dozvěděla i spoustu zajímavých informací o koření, triků, jak pracovat s luštěninami, ale (pro mě) HLAVNĚ, jak těmto jídlům dodat zajímavější chuť. Na tom totiž často moje vaření s těmito surovinami ztroskotávalo.

Hana Netolická, maminka dvou synů 5 a 8 let

Na kurz jsem šla natěšená. A bylo se na co těšit. Fajn parta holek a jednoho kluka (když počítám i pana fotografa pana Čápa, tak dvou kluků :-). Usměvavá Štěpánka, která na sobě nedala znát žádný stres - já bych z tolika očí a vaření už nebyla :-) Informace o luštěninách byly poučné, obohacující. Jídlo uvařené na kurzu bylo velmi chutné. Moc se mi líbilo zdůrazňování jednoduchosti přípravy. Děkuji Štěpánko za přínosné informace a milé odpoledne.

Melinda Nidrlovámaminka dvou malých chlapečků

Dobrý den Štěpánko, moc děkujeme za krásný kurz. Bylo to super, i dcera byla nadšená. Moc ráda bych zase někdy na nějaký kurz k vám přišla. Bylo to pro nás něco nového , začínáme se tak nějak zdravěji stravovat 😀. Moc toho ještě neznáme, tak určitě kurz u vás nám hodně dal. Moc děkuji.

Lenka Blechová s dospívající dcerou

Co na kurzu dostanete?

  • Tři hodiny přípravy zdravých a pestrých večeří.
    Pestré, zdravé a kvalitní suroviny.
  • Hodina na povídání o tom, jak by taková správná večeře měla vypadat.
    Povíme si o tom, jaké suroviny by měly být na večerním talíři, co omezit a čemu se vyhnout úplně.
  • Co si uvaříte, to si taky sníte.
    Krabičky, pixličky a jiné nádobky s sebou nutnost, domů už si ponesete ochutnávku pro zbylé hladové krky na další den.
  • Pitný režim a drobné občerstvení v průběhu vaření vás učitě potěší.
    Voda, káva, čaj pro vás k dispozici.

Budu od vás něco chtít?

Jediné, co budu od vás opravdu chtít je, abyste odhodili předsudky a těšili se na nový způsob života s vařením.

Připravte se na povídání, krájení, strouhání a společnou přípravu večeří.

Přijďte včas, ať o nic nepřijdete.

Prostě přijďte a naučíte se něco nového ☻.

Vezmi  s sebou kámošku, dceru nebo sousedku a přijď, nebudeš pak dennodenně řešit co zase k té večeři a ještě se o nápady budete moct podělit.

Kurz se bude konat 19. 10.  (v sobotu) od 14 do 18 hodin v Praze Satalicích a počet účastníků je omezen. Min. počet účastníků je 6, max. 12 osob.

Přihlášky jsou online a hlídají počet přihlášených, pokud místo není, systém vás k objednání nepustí. 

Jaká bude cena za kurz?

Cena kurzu je 950 Kč.

Součástí ceny je kurzovné se všemi surovinami, občerstvení během vaření, vámi připravená večeře a výslužka z toho, co společně navaříme. 

Je to moc nebo málo?

V ceně kurzu máte:

  • Kvalitní suroviny, se kterými pracujeme.
  • Několikachodovou večeři pro ochutnání pro ochutnání zdravých a pestrých večeří.
  • Výslužku společně navařených jídel pro ochutnání zbytku rodiny.
  • Čas, který vám věnuji tak, abyste si odnesli co nejvíce znalostí, které budete doma moct zužitkovat.

Po desítkách zorganizovaných kurzů vím, že  praktický kurz nastartuje vaše pestré stravování pro zdraví a to je neocenitelné.

Chtěli byste se ještě na něco ke kurzu zeptat? Napište mi na poradna@stepankacapova.cz nebo zavolejte na 739 787 943. Jsem tu pro vás.

Otázky a odpovědi

Dozvím se předem, co budeme vařit?

Upřímně? Spíš ne :-).

Nechci vám nic zatajovat, ale vařím s intuicí a té zrovna nesvědčí programování, takže mám hrubou představu toho, co bych chtěla, abychom společně vařili, ale ne přesné receptury.

Je to můj způsob, jakým vtiskuji do vaření kus sebe a naživo vám můžu ukázat, jak se to dělá, že se jídelníček plánuje a přitom to není bič ani otročina. Co určitě dodržíme je, že budeme chystat zdravé a pestré večeře s použitím zeleniny, luštěnin a méně používaných surovin, nebo jejich kombinací.  Naučíme se používat suroviny, se kterými většina českých domácností vařit neumí, nebo na ně zapomíná.

Proč? Protože právě tyto suroviny nejčastěji chybí v českých jídelníčcích. Určitě nebudeme mazat chleba máslem a obkládat ho šunkou a sýrem. Přichystám si pro vás něco zdravého a pestrého a tak, abyste viděli, že z jedné základní suroviny můžou vzniknout i různá jídla, která si pak odnesete domů.

Dostanu něco navíc?

Ano, nechte se překvapit.

Ano, dostanete ode mě soupis receptů, které budeme společně vařit.

Můžu vzít někoho s sebou?

Jasně, přihlašte kamarádku  nebo třeba mamku a vezměte je s sebou, nebo jim pošlete odkaz na tuto stránku. Při společném objednávání uveďte prosím do objednávky jméno a emailový kontakt i na dalšího účastníka/y kurzu. Do naplnění kapacity kurzu, 12 osob je kurz k dispozici.Přihlášky jsou online a hlídají počet přihlášených. 

Kde se dozvím kam se přesně dostavit?

Všechny detaily vám přijdou po přihlášení i do emailu cca týden před kurzem po závazném přihlášení se a úhradě kurzovného. Nebojte, nemusíte se předem nic šprtat :-). Místo kurzu je dobře dostupné, autem, MHD nebo vlakem pár zastávek z Hlavního nádraží. Těšit se na vás budu ve školních kuchyňkách ZŠ Satalice, K Cihelně 137,  Praha Satalice.

Musím být jen začátečník nebo naopak pokročilý v kuchtění?

Ať jste takoví, nebo makoví, kurz bude i pro vás.

Přihlášky na kurz jsou závazné. 

Z kapacitních i logistických důvodů je možné storno max 7 dní předem s možností vrácení kurzovného. Při stornu 2 - 6 dní před kurzem je  50% z ceny nevratných a při odhlášení se méně jak 2 dny nebo neúčasti na kurzu je částka nevratná. Z důvodu nemoci je ale možné za sebe poslat náhradníka, o čemž mě prosím předem informujte. Vždy se při náhlých nemocech ale snažím vyjít vám vstříc a náhradníky hledám také, čím více času na hledání náhradníka máme, tím je větší šance, že ho společně najdeme a kurzovné vám nepropadne.

Chtěli byste se ještě něco zeptat? Napište mi na poradna@stepankacapova.cz nebo zavolejte na 739 787 943. Jsem tu pro vás.