Štěpánčino letní vaření

 

 

 

 

Něco málo o tom CO chystám a také PROČ

Letošní léto jsem si dala velký prázdninový úkol a to vytvořit co nejvíce obsahu do bezmasé kuchařky, kterou plánuji vydat v tištěné podobě a protože budu vařit a fotit, bude fajn mít i odbyt na uvařená jídla a byla jsem až překvapená, jakou radost by vám udělalo odnést si něco dobrého domácího z mého Mámina kastrůlku.

Protože ale nejsem ani restaurační provoz, ani velká dílna, má každý den omezení 8 porcí a automaticky se odečítají - výjimečně je u některého dne uvedeno ještě jedno jídlo, jen ve 2 porcích též k objednání. Pokud tedy není možné v daném dni naklikat objednávku,  počet porcí už byl zamluven a nezbývá než zkusit jiný den/dny.

Zároveň sem také napíšu, že jsem udělala cenový průměr 95 Kč na oběd, protože není v mých silách rozpočítávat jednotlivé dny zvlášť a přitom je to pořád cena lepší než při běžných objednávkách obědů a máte během prázdnin možnost ochutnat spoustu pro někoho možná ještě neznámých nebo málo známých a ochutnaných surovin, nebo jejich úprav.

Budu strašně moc ráda, když mi dáte i písemně vědět co vám třeba chutnalo, co vás překvapilo a vůbec své dojmy a pokud vaše reference pak budu moc použít spolu s křestním jménem nebo i celým, nebo i mini fotkou na webu, prostě jak mi svolíte až budu knížku nabízet. Moc mi to pomůže a bude to pro mě cenná zpětná vazba.

Napsat mi můžete na email stepanka.capova@gmail.com, nebo i níže do komentářů - zůstanou zatím jen tady, stránka je pro veřejnost skrytá.

A teď už jdeme na to, co můžete čekat v jídelníčku

Níže se můžete podívat na plánovaný jídelníček pro týden od 1.7., kde si můžete vybrat, co a v jakém počtu byste rády. Na každý den dávám k dispozici 8 porcí a možnost objednání na konkrétní den bude jen max. dva dny předem.

Tedy pokud chcete oběd v pondělí, potřebuji v sobotu vědět a prosím, abyste s objednáním počítaly. Možná se vám to bude zdát striktní, ale nejsem restaurační zařízení a tak v tom nemůžu chodit jako oni :-).

Vyzvedávání jídel na adrese Adélčina 14, P9 - Třeboradice

Časy vyzvedávání: Předběžně 13.00 - 14.00. Jiné časy dopředu nemohu slíbit, abych jen neseděla doma a nečekala na vyzvednutí, možná to někde klapne ad hoc, možná dovezu do domečku, nebo se domluvíte mezi sebou kdo a kdy vyzvedne.

 

Na první den dodám jednorázový obal a při vyzvedávání si prvního obědu prosím přineste s sebou krabičku dle počtu objednaných porcí a moc prosím přilepit na ni jméno :-)).

Pondělí 12.8. - 8 porcí

Rizoto s pečenou mrkví a sýrem

To chci →

Pondělí 12.8. - 4 porce

Pohankové palačinky s tvarohem nasladko

To chci →

Středa 14.8. - 8 porcí

Čirok s čočkou a rajčaty

To chci →

Středa 14.8. - 4 porce

Rajčatovo-fazolová omáčka s rýží

To chci →

Čtvrtek 15.8. - 8 porcí

Omáčka z cizrny na kari s kokosovým mlékem, příloha překvápko

To chci →

Pondělí 19.8. - 4 porce

Těstovinový salát s pórkem a fazolemi

To chci →

Pondělí 19.8. - 4 porce

Rýžovo-pohankové rizoto s dýní

To chci →

Středa 21.8. - 4 porce

Cuketová omáčka s čerstvým sýrem a špagetami

To chci →

Středa 21.8. - 4 porce

Krémová dýňová omáčka, příloha kroupy

To chci →

Možná bude ještě nějaký termín mezi 26.-30.8., zatím nemohu slíbit.

Co jste zatím ochutnaly?

Jak vám chutnalo?

Moc mě potěší, i mi pomůže, když mi dáte vědět, jak vám šmakovalo.

Možná se hodí k přečtení

Rýžové nudle s cizrnou a šťavnatou zeleninou - Recept

Spousta lidí zná rýžové nudle z rychlých občerstvení, kde se často smaží, ale celkem málo z nich…

Cuketa plněná pohankovo-sýrovou směsí

Cukety jsou u nás běžně k dostání již celý rok, ale jakmile udeří červenec, bývá jich taková…

Jak změnit zajeté koleje ve stravování- 3 týdenní akční plán změn na talíři

Jak změnit zajeté koleje ve stravování je něco, co řeší spousta lidí, ale jen zlomek jich ho…

Jaké sbalit jídlo na cestování, pod stan nebo na vodu?

Ten, kdo cestuje a po České republice obzvlášť mi určitě dá za pravdu, že při cestování mimo…

Malí (ne)jedlíci

Brokolici nejím, rajče je moc kyselý, ředkvičky pálí a salát je zelený a jedí ho králíci. Něco…

Nekynutý tvarohový mazanec

Mazanec k Velikonocům neodmyslitelně patří, peče se ze sladkého kynutého těsta a patřil mezi nejstarší druhy obřadního…