Rybičková pomazánka je jedním ze způsobů, jak doplnit chybějící omega 3 a 6 mastné kyseliny potřebné pro náš zrak, krásu pokožky, vlasů i chod mozku. Nepoužijeme na ní rybičky z plechovky, ale váženou makrelu. Je plná masa s kvalitní bílkovinou a je to jedna z ryb, která právě omega 3 mastných kyselin obsahuje nejvíce. Bude to rychlý, zdravý a dobrý :-).
Pro rodinu potřebujeme:
1 uzenou makrelu
asi tři jarní cibulky
může být malý kousek pórku
hrst sušených rajčat – jen sušená, ne naložená v oleji
špetku soli
Z makrely vytáhněte páteř a vykostěte ji, vidličkou v míse od sebe oddělte jednotlivé části masa, velmi mírně osolte, přidejte najemno nasekanou jarní cibulku, můžete přidat i pórek a přidejte také předem spařená sušená rajčata. Sušená rajčata zalijte horkou vodou, nechte je 15 min nasát tekutinu a pak je rozkrájejte na menší kousky a vmíchejte do makrely. Nebojte se po kapkách přidat trochu vody, rajčata se vám s makrelou pěkně spojí a nebudete potřebovat žádný další tuk, makrela je mastná sama o sobě, ale obsahuje pro nás tolik potřebné tuky, tak se jich nemusíte obávat.
Touhle pomazánkou můžete vyřešit rodinnou večeři spolu se zeleninovým salátem, i třeba odpolední svačinu.
Dobrou chuť