Venku je zima a chladné počasí si žádá teplou stravu, přeci se nebudeme ještě ochlazovat zevnitř. Rychlé, jednoduché a bezmasé jídlo, které má šmak, tak to je zapečená polenta se sušenými rajčaty, tak se pojďte mrknout na recept.
Zapečená polenta se sušenými rajčaty
na 4 porce potřebujeme:
200 g polenty
cca 80 sušených rajčat v oleji
asi 10 cm pórku
lžíce olivového oleje
lžíce provensálského koření
lžíce moringa flaků
špetka pepře
½ lžičky soli
cca 300 ml vroucí vody
hrst dýňových semínek
100 g feta sýra
Jak na to?
Sušená rajčata naložená v oleji okapeme a nakrájíme na menší kousky a stejně tak nakrájíme i pórek.
Polentu nasypeme do misky, osolíme a opepříme zalijeme vroucí vodou a necháme 5 min odležet. Poté do polenty vmícháme olej, rajčata a pórek a přidáme dýňová semínka a bylinky s moringou. Směs vložíme do menší zapékací misky a dáme zapéct na 180 stupňů cca 30 min, poté posypeme feta sýrem a vrátíme do trouby na 5-10 min.
Přesně takhle rychlá a jednoduchá jídla může zahrnovat náš zdravý jídelníček.
Žádné strádání, protože o tom to není, zdravý život je o zdravém myšlení, zdravém jídle i zdravém pohybu a nemusí být náročnější než ten, který vedete dosud.
Proč přidáváme moringu a co to vlastně je za rostlinku? Touhle rostlinkou můžeme velmi snadno doplnit často chybějící živiny i vitaminy. Má jich tak velké množství, že se právem řadí mezi superpotraviny. A skvělé na ní je, že ji můžeme zahrnout do běžného domácího vaření a tím zvýšit nutriční hodnotu každého jídla. Já i moje rodina už ji máme jako běžnou součást jídel. O tom odkud pochází a jaké živiny nám může přinést, se dočtete v mé kuchařce Vaříme s Moringou.
Přesně takhle rychlá a jednoduchá jídla může zahrnovat náš zdravý jídelníček. Žádné strádání, protože o tom to není, zdravý život je o zdravém myšlení, zdravém jídle i zdravém pohybu a nemusí být náročnější než ten, který vedete dosud.