Zdravé mlsání navzdory ponožkovému šotkovi

Zdravé mlsání navzdory ponožkovému šotkovi

 

Také máte doma skřítky nebo šotky, kteří Vám schovávají ponožky? My ano, některé se časem objeví, jiné zřejmě odcestovaly neznámo kam, ale co, jsou to jenom ponožky. Jenomže teď se k nám domů vloudil šotek i do kuchyně, mého království,  a zašantročil mi mou oblíbenou škrabku na zeleninu. Pěkně mě to štve, protože tahle škrabka byla opravdu úžasná a zrovna jsem ji chtěla použít při sestavování receptu, který bych Vám chtěla nabídnout. No, snad se ta moje oblíbená ještě najde, vezmu si zatím jinou, téměř nepoužívanou sklokeramickou s výkyvnou hlavou a půjdu oškrábat pár jablek, mrkev a cuketu. Auuu, nebyl to nejlepší nápad, ta úžasně moderní výkyvná hlava mi zajela do nehtu a můj krásný malinový lak na nehty asi v dezertu mít nechcete. Nedá se svítit, sahám po obyčejném noži a jdeme pokračovat v práci.

Co nás čeká? Takové zdravé mlsání, dortíček k nedělní odpolední kávičce a co víc, můžete si jej dát bez výčitek 🙂

 

DSCN6215

 

Co budeme potřebovat?

1 středně velkou cuketu

3 mrkve

3 jablka, nejlépe šťavnatá

Slunečnicová semínka, cca 2 hrnky

Ovesné vločky, cca 2 hrnky

2 lžíce olivového oleje

Skořice

3 vejce

Bezfosfátový prášek do pečiva

Troška čerstvého vanilkového lusku

Med , popř. jakýkoliv sirup, např. rýžový, datlový, agávový….

Citrón

Špetka soli

2  Polotučné tvarohy

 

Pokud u Vás šotek nebyl, oškrábejte si cuketu, mrkev i jablka a vše nastrouhejte nahrubo. V drtiči nebo silném mixéru, popř. ručním mlýnku rozemelte vločky se slunečnicovými semínky, smíchejte s ostatními suchými surovinami, tedy skořicí a práškem do pečiva a špetkou soli. My máme skořici opravdu rádi, proto jí nešetřím a používám často, ale pokud nepatří mezi Vaše favority, můžete nahradit i trochou kvalitního kakaa.

V menší misce si metlou prošlehejte vejce s olivovým olejem a medem, nebo sirupem. Tuto směs smícháme s již připravenou suchou směsí, vše promícháme a přidáme nastrouhanou mrkev, jablko a cuketu.

Směs dáme do připravené a vymazané i vysypané dortové formy a při cca 160 st. Pečeme zhruba 45 min, ale hlídejte spíše barvu.

DSCN6207

Jakmile korpus vytáhnete z trouby, nechte jej volně vychladnout na mřížce. Pokud je korpus již zcela chladný, připravte si krém – v míse smíchejte 2 tvarohy s troškou citrónové šťávy a vmíchejte trochu stejného sirupu, jaký jste použili do korpusu. Korpus podélně rozkrojte, potřete částí krému a zbylou část rozetřete navrchu dortu, popřípadě i po stranách. Dle libosti můžete ozdobit poprášením skořicí nebo kakaem, tvořivé duše si rádi vytvoří i nějaké motivy.

Tak co, sbíhají se Vám sliny? Mně jo, takže já si jdu zakrojit 🙂

DSCN6211

 

 

 

Svou vášeň k jídlu nechávám hořet v kuchyni. Jsem nadšená kuchtička s druhým domovem u plotny a ukážu vám, jak můžete s láskou krmit sebe i svou rodinu.
Můj příběh jak jsem se ze závislačky na cukru stala nadšenou kuchtičkou i výživovou poradkyní najdete zde Můj příběh>>
Jsem autorkou několika úspěšných ebooků včetně pohádky o cukru pro děti a tištěné knížky pro děti s úkoly a taháky, jak na zdravé stravování hravě. Mojí tvorbu najdete ZDE>>
Pořádám veřejné, ale i soukromé kurzy vaření pro začínající kuchtičky i kuchtíky, ale také pro ty, kteří by rádi změnili způsob svého stravování a hledají inspiraci i rady odborníka. Nabídku aktuálních kurzů najdete ZDE
Svou práci jsem v posledních letech zaměřila na práce se ženami, kterým se věnuji při workshopech, individuálních hubnoucích programech v Praze, ale i na dálku.Vaše stravovací návyky vám pomohu upravit právě ZDE
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.