Těstoviny s cuketou a tuňákem – rychlovka, ale se vším všudy

Nejsem zastáncem toho, že bychom měli pokaždé stát v kuchyni bůhví jak dlouho a i já dělám rychlovky a tohle je právě jedna z nich. Za 15 min máte na stole chutný oběd, kterému výživově nechybí nic, tak proč do toho nejít, že?

Celozrnné těstoviny s cuketou, rajčaty, bylinkami a cottage sýrem

Potřebovat budete na 3 porce:

1/2 balení celozrnných těstovin

1 středně velkou cuketu

1 středně velkou cibulu

2 – 3 stroužky česneku, který se zejména v zimních měsících v jídelníčku hodí a pročistí naše zažívání od nechtěných bacilů

1 tuňák v plechovce – lépe ve vlastní šťávě

3-4 lžíce olivového oleje

lžíci oregana

1 – 2 lžičky gyros/kebab koření – směs koření třeba od Avokádo

lžička soli

hrst sušených rajčat

1 kelímek cottage

 

A totéž platí i pro teplé večeře, že u nich nemusíme trávit mládí nebo střední věk :-D,  zejména v zimě potěší teplá večeře naše tělo a vůbec nejsou o tom strávit jejich přípravou dvě hodiny a večer bychom rozhodně neměli večeřet totéž, co je jinak v pořádku na oběd nebo na snídani, takže pokud běžně večeříte guláš s knedlíkem, rajskou, nebo třeba palačinky, je na čase odhlehčit. O tom, jaké jsou zásady našeho stravování pro pohodu těla a pak i mysli, jsem vám sepsala i praktickou příručku.

5 nejdůležitějších zásad zdravého stravování nejen pro začátečníky.

Těstoviny si dejte vařit dle návodu na obalu,  jednotlivých druhů se liší čas varu, ale nezapomeňte je vařit al dente, tedy na skus, ne rozvařené, zvyšujete tím pak glykemický index a to, že máte po jídle dříve chuť a hlad.

Nachystejte si velkou pánev, ideálně wok, ve kterém se vám bude lépe pracovat. Jako první si dejte do sítka sušená rajčata a prolijte je vroucí vodou a chvíli je nechte i namočená, aby změkla. Na pánev si dejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile bude “sklovatá”, přidejte k ní nahrubo nastrouhanou cuketu, nebo ji můžete vzít na struhadle i na plátky, případně spiralizérem na špagety, přidejte také nadrobno nakrájený česnek. Při vyšší teplotě restujte cca 3 min, nezapomeňte podmíchávat, ať se vám cuketa nepřichytí.

V závěru do pánve přihoďte sušená rajčata, okořeňte a minutku společně v pánvi promíchejte, ať se i rajčata pěkně prohřejí a provoní pokrm. Přidejte okapaného tuňáka z plechovky, mírně osolte a můžete smíchat s uvařenými těstovinami. Abychom zvýšili obsah bílkovin v pokrmu a neměli jsme brzy hlad, na každou porci pak přidejte asi dvě lžíce cottage sýra a můžete mírně opepřit.

Ať vám chutná!

 

Svou vášeň k jídlu nechávám hořet v kuchyni. Jsem nadšená kuchtička s druhým domovem u plotny a ukážu vám, jak můžete s láskou krmit sebe i svou rodinu.
Můj příběh jak jsem se ze závislačky na cukru stala nadšenou kuchtičkou i výživovou poradkyní najdete zde Můj příběh>>
Jsem autorkou několika úspěšných ebooků včetně pohádky o cukru pro děti a tištěné knížky pro děti s úkoly a taháky, jak na zdravé stravování hravě. Mojí tvorbu najdete ZDE>>
Pořádám veřejné, ale i soukromé kurzy vaření pro začínající kuchtičky i kuchtíky, ale také pro ty, kteří by rádi změnili způsob svého stravování a hledají inspiraci i rady odborníka. Nabídku aktuálních kurzů najdete ZDE
Svou práci jsem v posledních letech zaměřila na práce se ženami, kterým se věnuji při workshopech, individuálních hubnoucích programech v Praze, ale i na dálku.Vaše stravovací návyky vám pomohu upravit právě ZDE
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.