Velikonoční nádivka bez lepku

Ať jste ze zdravotních důvodů nuceni stravovat se bez lepku, nebo byste rádi vyzkoušeli něco nového, je tu pro vás recept na velikonoční nádivku bez lepku.  Žádné housky, žádná strouhanka a přitom nadýchaná a lehká jarní dobrota.

Nádivku můžete přidat k jakémukoliv pečenému masu, ale můžete si ji dát i se zeleninovým salátem třeba k večeři. Bezlepkové varianty jídel rozhodně nejsou určené jen pro celiaky nebo ty, co trpí intolerancí pšenice, je pestrý jídelníček si můžeme rozšířit využitím co nejširšího spektra potravin. Něktré z nich k nám sice přicestovali až před pár lety, ale mnohé, jako třeba jáhly nebo pohanka, jsou zcela tradičními surovinami pro český jídelníček, jen se na ně na čas zapomnělo a to je škoda, stejně tak jako na luštěniny, které bývaly jednou ze základních složek české stravy a využít je můžeme do  pestré škály jídel, od svačin až po omáčky.

Velikonoční nádivka bez lepku

Potřebovat budete pár věcí:

4 vejce

2 lžičky moringového prášku pro doplnění velkého množství vitaminů a minerálních látek

jahelné nebo pohankové pukance

1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva

2 hrsti čerstvé jarní kopřivy nebo špenátu

2 hrsti jahelných pukanců

0,5 lžičky soli

špetka pepře a muškátového květu

180 g tofu s bazalkou

hrst čerstvé bazalky

Příprava:

Z vajec oddělte bílky, ty vyšlehejte se solí a pár kapkami citrónu a moringovým práškem do tuhého sněhu. Nasekejte si čerstvé kopřivy a bazalku (pokud byste neměli možnost sehnat čisté, sáhněte po čerstvém špenátu). Nasekané kopřivy smíchejte se žloutky, jahelnými pukanci, tofu a kořením a rukama promněte tak, aby se všechny ingredience spojily (v případě potřeby můžete pokapat pár lžícemi vody, aby pukance více změkly). Poté jemně vmíchejte sníh z bílků s práškem do pečiva. Celou směs vložte do vymazané a vysypané formy a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut.

Dobrou chuť, krásné Velikonoce a pojďte si také pochutnat na A pokud hledáte tip na  mazanci, beránkovipolévce na zelený čtvrtek,  nebo třeba mrknout barvení velikonočních vajíček bez chemie.

Svou vášeň k jídlu nechávám hořet v kuchyni. Jsem nadšená kuchtička s druhým domovem u plotny a ukážu vám, jak můžete s láskou krmit sebe i svou rodinu.
Můj příběh jak jsem se ze závislačky na cukru stala nadšenou kuchtičkou i výživovou poradkyní najdete zde Můj příběh>>
Jsem autorkou několika úspěšných ebooků včetně pohádky o cukru pro děti a tištěné knížky pro děti s úkoly a taháky, jak na zdravé stravování hravě. Mojí tvorbu najdete ZDE>>
Pořádám veřejné, ale i soukromé kurzy vaření pro začínající kuchtičky i kuchtíky, ale také pro ty, kteří by rádi změnili způsob svého stravování a hledají inspiraci i rady odborníka. Nabídku aktuálních kurzů najdete ZDE
Svou práci jsem v posledních letech zaměřila na práce se ženami, kterým se věnuji při workshopech, individuálních hubnoucích programech v Praze, ale i na dálku.Vaše stravovací návyky vám pomohu upravit právě ZDE
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.